Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Unavený cyklista odložil jízdní kolo do příkopu 

Čtvrtek 4. prosince začal pro policisty velmi zajímavě. Několik minut po půlnoci kontrolovali v Hořicích osobní motorové vozidlo Opel Omega, které řídil dvacetiletý mladík z Hradce Králové. Zřejmě ho v autoškole neučili, že alkohol za volant nepatří, protože by mu jinak v dechu nemohli naměřit 1.45 promile alkoholu. Další jízdu mu muži zákona pochopitelně zakázali a navíc mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Během dne pak policisté šetřili několik dopravních nehod, kdy k první z nich vyjeli na Špici a dále pokračovali do Milovic, kde řidič osobního vozidla Opel zřejmě přehlédl na křižovatce vozidlo Fiat Seicento, které jelo hlavní silnici a do tohoto narazil. Po střetu fiat skončil mimo vozovku. Alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Ke zranění osob nedošlo a celková škoda byla vyčíslena na 140 tisíc korun.
Ne zrovna sportovně se zachovali dva „aktéři“ sporu ve Sportovním areálu v Jičíně. Vše začalo tím, že mladého sportovce, který se nepřezul a ve sportovních botách se pohyboval venku, upozornil na tento nedostatek jeden ze zaměstnanců. Vzápětí nato došlo mezi nimi ke slovní rozepři, která vyvrcholila vzájemným fyzickým napadením. Nakonec oba skončili v  jičínské nemocnici. Starší z nich byl pouze ošetřen a mladší zde zůstal na pozorování. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
V odpoledních hodinách oznámila mladá žena z Jičína, že ji obtěžuje bývalý kamarád. Neustále ji telefonuje a píše nesmyslné zprávy na mobilní telefon.
Vystavenému zboží v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici nedokázala včera odpoledne odolat devětapadesátiletá zákaznice. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdyby ho u pokladny zaplatila. Ona ovšem udělala pravý opak a zboží v hodnotě téměř 500 korun chtěla pronést bez zaplacení přes pokladní zónu. K její smůle neunikla pozornosti pracovníků místní ostrahy, kteří ji i se zbožím zadrželi a vše oznámili na policii. Hlídka věc na místě vyřídila v blokovém řízení, kdy si žena místo nákupu odnesla domů pokutu ve výši 1 tisíc korun. Nutno podotknout, že se s  blížícími vánočními svátky přímo „roztrhl s nepoctivými zákazníky pytel“, kterým se nechce za vybrané zboží platit a pak riskují, že budou při krádeži odhaleni.
V podvečerních hodinách vyjeli policisté do Prachovských skal, kde se neznámý pachatel vloupal do osobního vozidla Volvo. V tomto případě způsobil větší škodu na vozidle, než na odcizených věcech. Částka na rozbitém okně a poškozených dveřích se totiž vyšplhala na 60 tisíc korun, kdežto odcizením kožené tašky, fotoaparátu a dalších drobností způsobil škodu „pouze“ ve výši 12 tisíc korun.
Odloženého jízdního kola s rozsvícenou „blikačkou“ a taškou na řidítkách si všiml ve večerních hodinách náhodný chodec v Bukvici. Vzhledem k tomu, že kolo leželo v příkopu, měl o jeho majitele strach, a proto raději vše oznámil na policii. Hlídka, která na místo vyjela, celé okolí prohlédla, ale cyklistu nikde nenašla. Dalším šetřením zjistila, že majitel kola, poté co opustil místní restaurační zařízení, na něm odjel domů. V blízkosti bydliště už mu zřejmě došly síly, a proto kolo odložil do příkopu a zbytek cesty došel pěšky.



vytisknout  e-mailem