Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pondělí ve společnosti svitavských policistů 

      Během pondělní služby dne 18. srpna  policisté ve svitavském regionu zpracovali 55 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím. 6 spisů se týkalo nových trestných činů16  nových přestupků. Trestná činnost se týkala především majetkové trestné činnosti.

Moravskotřebovští policisté řeší případ vloupání do kovárny, ze které pachatel odcizil nářadí za bezmála 24 tisíc korun a řeší přestupek proti majetku, kterého se dopustil dne 16. srpna neznámý pachatel tím, že svým jednáním poškodil lavečku,  nacházející se před panelovým domem na ulici B. Němcové. Škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun. Svitavští policisté v pondělí řešili případ vloupání do skladu v Opatově, ze kterého zmizely měděné plechy za 28 tisíc korun. Pátrají po pachateli krádeže, které se v průběhu víkendu dopustil neznámý pachatel, když v obci Pohledy odčerpal ze zaparkovaného zemědělského stroje 300 litrů motorové nafty. Pátrají po pachateli další krádeže, ke které došlo v pondělí před třetí hodinou odpoledne. Pachatel využil nepřítomnosti majitele vozidla, ze kterého následně odcizil peněženku s doklady a penězi.  

      Dopravní policisté vyjížděli  ke  2 dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo k újmám na zdraví a hmotná škoda přesáhla 50 tisícovou hranici.   

Policisté ze skupiny dohledu nad silničním provozem se  v pondělí mezi sedmou a třináctou hodinou zaměřili při svých kontrolách na dodržování pravidel silničního provozu. Při kontrole 60ti vozidel se ve 20 případech policisté setkali s přestupky v dopravě. Šestnáct řidičů překročilo rychlost a čtyři vozidla nesplňovala řádný technický stav.

          Operační důstojník  přijal během pondělní čtyřiadvacetihodinové služby 36 hovorů na linku 158. Dvacet   hovorů policisté dále využili pro svoji práci. 

vytisknout  e-mailem