Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Úterý nebylo ničím vyjímečné 

V průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin 4.11.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 4 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala trestných činů krádež, krádež provedené vloupáním, podvod, výtržnictví a ublížení na zdraví.

Žacléřští policisté šetří případ podvodu, ke kterému došlo v obci Bernartice. Šedesátiletá žena si u zdejší firmy objednala výrobu kuchyňské linky a v měsíci září složila  zálohu sedm tisíc korun. Podnikatel ženě slíbil, že do konce měsíce říjen bude mít zakázku hotovou. Zákaznice se však neraduje ani z nového nábytku, ale ani z vrácených peněz, které jí truhlář do dnešního dne nevrátil. Za jeho protiprávní jednání mu teď hrozí, pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, až dva roky trestu odnětí svobody, zákaz činnosti, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
V úterý 4.11.2008 v nočních hodinách dosud neznámý vandal poškodil skleněnou výplň oken u jedné z firem v ulici Dobrovského ve Vrchlabí. Šetřením bylo zjištěno, že výtečník prohodil oknem kámen a tím poničil dvojité sklo, hliníkovou žaluzii a krycí sklo psacího stolu kam předmět dopadl. Zástupce poškozené firmy  škodu vyčíslil na  dva a půl tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
Policejní hlídky vyzvaly v průběhu úterního dne 4.11.2008 k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu 145 řidičů motorových vozidel. Kontrolami policisté zjistili tři hříšníky, kteří usedli za volant po požití alkoholického nápoje. Za uvedené protiprávní jednání hrozí nezodpovědným řidičům zákaz řízení motorových vozidel a vysoká pokuta. 
Dále muži zákona zpracovali 32 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě,  neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 19 tisíc korun.

Na klid a veřejný pořádek se zaměřením na bezpečnost našich spoluobčanů v centrech našich měst a obcí dohlíželo v úterý 10 dvoučlenných pěších policejních hlídek.

Skupina dopravních nehod Dopravního inspektorátu Policie České republiky Trutnov zpracovala v úterý jednu dopravní nehodu, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Policisté by si přáli více takových dnů.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 30 telefonátů, 12 z nich bylo využito a zbývajících 18 nesouviselo s prací PČR.

vytisknout  e-mailem