Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

policisté dopadli podezřelého z kapesní krádeže 

V průběhu úterý 11. listopadu  2008   policisté  ve svitavském regionu  přijali oznámení  o 4 nově spáchaných   trestných činech, které se týkaly   majetkové kriminality.  Policisté přijali oznámení o vloupání  do zaparkovaného nákladního vozidla Scania, doobjasnili pondělní kapesní krádež, v Litomyšli řeší případ pokusu krádeže a svitavtší policisté pátrají po neznámém sprejerovi.
Nečitelné nápisy na Náměstí Míru a v Erbenově ulici v podobě graffitů jsou předmětem šetření svitavských policistů. Vandal svým jednáním v pondělní podvečer poškodil fasádu domu, reklamní tabuli a dvě telefonní budky. Škoda je majiteli nemovitostí prozatím vyčíslena na 5 tisíc korun. Po sprejerovi nyní policisté pátrají.

K vloupání do kabiny nákladního vozu Scania, zaparkovaného u jedné z restaurací poblíž obce Koclířov, došlo v úterý mezi půl osmou a osmou večer. Neznámý pachatel násilně vnikl do vozu a odcizil přenosnou navigaci a osobní věci řidiče. Škoda je vyčíslena na 22 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Kromě trestných činů také policisté   řešili 8  přestupků z oblasti majetku, dopravy a občanského  soužití. Natankovat pohonné hmoty do Škody Favorit za 887 korun a z čerpací stanice odjet bez placení, se podařilo neznámému řidiči. Případem se zabývají policisté v Litomyšli a věc šetří jako přestupek proti majetku.  

Dopravní policisté během své  služby při dohledu  nad bezpečností a plynulostí silničního  provozu zjistili 12 dopravních  přestupků, při kterých neukáznění  řidiči zaplatili za své přestupky na blokových  pokutách  více jak 12 tisíc korun.
Policisté  ze skupiny dopravních nehod  řešili 1  dopravní nehodu bez zranění a alkoholu, který byl vyloučen dechovou zkouškou. Škody na vozidlech se odhadují 55 tisíc korun.

Operační  důstojník přijal během své čtyřiadvacetihodinové služby  32  hovorů. Téměř všechny hovory se týkaly policejní práce  a tak byly dále  využity. 

vytisknout  e-mailem