Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

středeční ráno začalo velmi smutně 

Během středečního dne 22.10.2008  bylo na  policejních služebnách Svitavského regionu oznámeno 7 nově spáchaných trestných  činů, které policisté zadokumentovali  a  provedli prvotní šetření.  Jednalo se o případy vloupání do bytu v Květné, vloupání do rodinného domu v Benátkách, vloupání do prodejny v Poličce, poškození vozidla v Litomyšli.

Vloupání do prodejny potravin řeší poličští policisté. Pachatel na přelomu noci z úterý na středu rozbil výplň okna a prolezl mřížemi do skladu potravin, kde odcizil věci. Škoda bude upřesněna po provedení inventury. Předběžná škoda je prozatím vyčíslena na 10 tisíc korun.

K vloupání do rodinného domu v obci Benátky na Litomyšlsku došlo pravděpodobně ve středu v dopoledních hodinách. Neznámý pachatel vnikl do domu neoprávněně. Ze sklepních prostor, kam se dostal, měl  volné pole působnosti v celém domku. Ten prohledal a jeho pozornosti neunikl televizor, notebook, sada nářadí a finanční hotovost. Po nezvané návštěvě majitel rodinného domu postrádá část vybavení za téměř 31 tisíc korun.

Nepřítomnosti majitelky bytu využil neznámý pachatel a za použití nalezeného klíče vnikl do bytu, ze kterého si odnesl šperky za 22 tisíc korun. Poličští policisté se tímto případem zabývají a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Po zloději šperků nyní intenzivně pátrají.

Středeční ráno začalo velmi smutně. V časných ranních hodinách se několik policistů zabývalo dopravní nehodou, při níž zemřel 61letý cyklista. Na téměř čtyři hodiny byla silnice I/34 uzavřena. Případ dopravní nehody si na místě převzal policejní komisař ze služby kriminální policie a vyšetřování ve Svitavách, který zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Pro posouzení míry zavinění byl přizván znalec z oboru dopravy. Výsledky jeho odborného zkoumání budou policii známy nejdříve za měsíc.

K dalšímu případu dopravní nehody cyklisty  vyjížděli policisté ze skupiny dopravních nehod kolem jedné hodiny odpoledne. Cesta výjezdovky směřovala do obce Vítějeves. Cyklista jedoucí ve směru od Banína na Svojanov pravděpodobně nezvládl řízení jízdního kola a havaroval. Při pádu 48letý cyklista utrpěl drobné oděrky, se kterými byl převezen do nemocnice na ošetření. Odtud putoval v doprovodu policistů do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, neboť rozbor krve ukázal na pozitivní hodnoty alkoholu (hodnota 2,34 promile). Případ je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod. Hmotná škoda na jízdním kole je 500 korun.

Jinak policisté ze skupiny dopravních nehod řešili během dne dalších 5 případů. Hmotné škody u všech nehod jsou vyčísleny na 203 tisíc korun.

Na   tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 33 telefonátů,  20  z nich bylo využito

vytisknout  e-mailem