Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Divočáci a kachny zničili sousedovi pozemek 

 

V pondělí 10. listopadu přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v neposlední řadě vyšetřovali i několik dopravních nehod.

V ranních hodinách vyjeli v Jičíně do Husovy ulice, kde se neznámý zloděj vloupal do novinové bedny, ze které si odnesl noviny a časopisy v hodnotě nejméně 2 tisíce korun.
Poté prováděli šetření ve Valdově, kde se pro změnu vloupal v noci dosud neznámý pachatel do rodinného domku. Vůbec mu nevadilo, že v pokoji, kde „raboval“, spí jeho osmaosmdesátiletá majitelka. Nakonec dům opustil s finanční hotovostí a dvěma prsteny. Celková škoda byla vyčíslena na 8 tisíc korun.
Po poledni oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že u obce Bělá u Pecky je přes silnici spadlý strom. Věc byla předána pracovníkům správy a údržby silnici, kteří se postarali o jeho odstranění.
V odpoledních hodinách řešili muži zákona sousedské neshody na Hořicku. Předmětem sporu bylo v tomto případě stádo divokých prasat, které chová jeden ze sousedů. Divočáci totiž vnikli na sousední pozemek, který poničili. Navíc se k nim přidala i pětice kachen, která chodila po čerstvě zorané půdě, čímž orbu poničila. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Před patnáctou hodinou našli brigádníci v ovocném sadu u Kamenice neznámou ženu, která nejevila známky života. Přivolaná lékařka pak konstatovala její smrt. Po totožnosti ženy, která neměla při sobě žádné osobní doklady, teď pátrají jičínští policisté.
Krádež osobního motorového vozidla Škoda Felicia oznámila v podvečerních hodinách na linku 158 jeho majitelka. Škodovku měl odcizit neznámý zloděj v Hořicích z parkoviště u jednoho z obchodních domů. Než stačili policisté vyjet na místo, volala žena znovu s tím, že své vozidlo zaparkovala na jiném parkovišti, kde ho také našla.
Opravdu „skvělou zábavu“ si našli dva mladíci, kteří v nočních hodinách pronásledovali v Hořicích osobním vozidlem Škoda Octavia řidičku jiného osobního vozidla. Ta v obavě o svůj život zastavila před budovou Obvodního oddělení v Hořicích, a vše oznámila na linku 158. Oba mladíci zastavili za ní, kde je policisté zkontrolovali. Oba shodně uvedli, že se z jejich strany jedná pouze o zábavu, kdy sledují různá vozidla a tím si krátí dlouhou chvíli.
Po dvaadvacáté hodině ještě došlo na manželské neshody v obci Pecka. Žena, která se vracela od sousedky, se nemohla dostat domů. Její manžel totiž ponechal v zámku klíče, vypnul zvonek , nereagoval na zaslané SMS zprávy a navíc ignoroval psa, který štěkal jak na lesy. Nakonec jí silně rozčílen přece jen dveře otevřel. Napjatá situace se zklidnila až po příjezdu hlídky, kdy ani jeden z nich nechtěl více problém řešit.



vytisknout  e-mailem