Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Středeční den s pardubickými policisty 

V průběhu středečního  dne policisté přijali 15 oznámení o podezření z trestných  činů a zaevidovali 21 přestupků. Operačním důstojníkům  telefonovalo na linku  158 celkem 62 občanů, ale pouze 24 telefonátů bylo využitelných pro další  policejní práci.

Skupina dopravních nehod měla v průběhu dne napilno a zpracovala 8 dopravních  nehod. Při nehodách nedošlo k žádnému zranění. Způsobená škoda přesáhla 230.000 korun.

Krátce po páté hodině ranní vyjížděli dopravní policisté k první nehodě, která se odehrála na parkovišti v areálu bývalých kasáren Hůrka. Řidič nezjištěného vozidla narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Forman a následně z místa nehody ujel. Majiteli poškozeného vozidla vznikla škoda ve výši 8.000 korun. Policisté po neznámém řidiči pátrají.

Z linky 112 obdrželi policisté hlášení o vozidle, ze kterého se valí kouř. Automobil se nacházel na frekventované světelné křižovatce Na Drážce. Policisté na místě zajistili hladký průběh dopravy a příslušníci hasičského záchranného sboru provedli prvotní úkony na místě a zjistili, že příčinou zahoření vozidla byla technická závada na startéru.

V pravé poledne požádala o příjezd hlídky pracovnice jedné pardubické pekárny. Do prodejny přišla žena, která zřejmě po vypití dvou piv začala obtěžovala zákazníky a odmítala odejít. Po příjezdu policistů se žena za své chování omluvila a z provozovny odešla.

Problémy s podnapilým podnájemníkem oznámila na linku 158 mladá žena z Bělehradské ulice. Po společné konzumaci alkoholu v místní restauraci se muž v pronajatém bytě zavřel. Když na něj žena bouchala a volala, aby ji vpustil dovnitř, tak na její prosby nereagoval. Krátce před příjezdem policistů se muž umoudřil a ženě dveře otevřel. Vzájemně si vše vysvětlili a přítomnost policistů již nepotřebovali.   

Pravděpodobně sběratel ozdobných krytů kol automobilů, si do své sbírky vyhlédl dvě plastové poklice z vozidla, které si jeho majitel ponechal na parkovišti před jedním z pardubických obchodních domů. Skutek je v šetření policistů jako přestupek proti majetku.  

Jízdní kola se stala opět terčem zájmu nenechavců. I přesto, že si majitelka své kolo značky Moongoos, šedočerné barvy, zabezpečila dvěma lankovými zámky, nezabránila tím jeho odcizení. Pachatel využil deseti minutové nepřítomnosti majitelky a způsobil jí škodu ve výši 10.000 korun. K druhému případu došlo před budovou polikliniky v Pardubicích. Majitelka si zde ponechala u stojanu uzamčené pánské jízdní kolo značky Crossroad, šedé barvy. I zde pachatel využil necelé půl hodiny, kdy bylo kolo bez dozoru a ze stojanu jej odcizil. Škoda se v tomto případě vyšplhala na částku 13.000 korun.

O tom, že ponechat svá zavazadla bez dozoru není bezpečné, by mohl vyprávět muž, který si při cestě trolejbusem odložil batoh na podlahu. Přítomný lapka totiž nastalé situace zřejmě využil a mezi stanicemi nádraží ČD a Třída Míru jej nepozornému majiteli odcizil. Poškozenému vznikla škoda 600 korun a hromada starostí se zařizováním nových dokladů.

pprap. Lukáš Maier
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem