Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Policisté opět řešili jízdu pod vlivem alkoholu 

V průběhu pondělního  dne 20. října 2008 policisté ve svitavském regionu  přijali  oznámení o 12 nově spáchaných trestných činech, které se  týkaly  majetkové kriminality. Jednalo se o vloupání do stavebního kontejneru ve Starém Městě, krádež jízdního kola ve Svitavách, krádež Haki lešení v Pomezí, podvodné jednání v internetové aukci, řeší případ zatajení věci a řízení pod vlivem alkoholu.

Kromě  trestných činů také policisté řešili 14 přestupků. V jednom případě se jednalo o drobnou krádež, kterou odhalila bezpečnostní agentura jednoho ze svitavských supermarketů. Přistihla totiž 42letého muže, jak si vkládá do bundy tyčinku Snickers v hodnotě 9,50 a poté odchází bez zaplacení za pokladny. Muž sladkost sice dobrovolně vrátil, ale pokuta ve výši 100 korun jej neminula. Chuť na sladké ho vyšla docela draho.

Další přestupek proti majetku řeší policisté z Jevíčka. V pondělí přijali oznámení o ztrátě 20  použitých dřevěných železničních pražců, které neznámý pachatel odcizil z Chornic v průběhu minulého týdne. Dle vyjádření zástupce poškozené firmy tyto pražce měly hodnotu 4 tisíce korun.

Na záchytnou protialkoholní stanici doprovázela eskortní skupina podnapilého řidiče, který u obce Borová havaroval se svým vozem. Policisté havarované vozidlo zajistili a dnes řidiče čeká výslech na skupině dopravních nehod.

Kromě této havárie šetří policisté ze skupiny dopravních nehod celkem 3 dopravní nehody. Jedna osoba byla lehce zraněna, u jednoho z řidičů byl zjištěn alkohol. Hmotná škoda je vyčíslena na 117 tisíc korun.

Operační důstojník během své služby na linku 158 - linku tísňového volání přijal 27 hovorů. Téměř celá polovina uvedených hovorů byla policisty dále využita, zbylé hovory jen zbytečně zatížily linku tísňového volání.

 

vytisknout  e-mailem