Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Služba našich policistů 

Ve čtvrtek 24. července 2008 bylo našimi policisty prověřováno celkem 18 dopravních nehod, při nichž byla jedna osoba usmrcena a další čtyři utrpěly lehká zranění. U vyšetřování jedné dopravní nehody zjistili policisté orientační dechovou zkouškou požití alkoholu před jízdou. Celkový součet škod byl vyčíslen přes 850.000 korun.

Krátce před polednem mělo v Holicích dojít k dopravní nehodě. Řidič nákladního automobilu Daf se zapojeným návěsem jel v tuto dobu po holickém náměstí na silnici I. třídy ve směru od Hradce Králové na Vysoké Mýto. Své vozidlo měl zastavit před vyznačeným přechodem pro chodce a tím umožnit přejití vozovky chodcům. Poté se měl se soupravou rozjet a pravděpodobně přehlédl další ženu na přechodu a mělo dojít ke střetu. Chodkyně při dopravní nehodě utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Orientační dechová zkouška řidiče kamionu vyloučila, že by požil před jízdou alkohol.

Po obci na Přeloučsku jel včera po 21:00 muž na svém jízdním kole. Na tříramenné křižovatce, která není rozlišena dopravními značkami, zřejmě nedal přednost v jízdě z pravé strany couvajícímu vozidlu Mitsubishi Pajero a při tom mělo dojít ke střetu. Při dopravní nehodě utrpěl cyklista lehké zranění, se kterým byl sanitou převezen do nemocnice na ošetření. Policisté provedli na místě dopravní nehody u obou řidičů orientační dechovou zkoušku. Výsledek byl u řidiče Pajera negativní, cyklista měl nadýchat 0,93 promile.

Kromě 11 trestných činů šetřili policisté i 30 nových přestupků.
Na linku 158 se ve čtvrtek 24. července 2008 dovolalo celkem 110 občanů a z těchto telefonátů jich 31 policisté vyhodnotili jako využitelné pro policejní práci.
Policisté z hlídkové služby v rámci dohledu nad dodržováním pravidel v silničním provozu řešili celkem 17 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost.

Policisté ve čtvrtek dopoledne kontrolovali v jednom bytě ve Sladkovského ulici 23letého muže. Při ověřování totožnosti zjistili, že se jedná o osobu v celostátním pátrání. Muže proto následně eskortovali na služebnu a provedli nezbytná opatření.

Do obchodního domu v centru Pardubic přišel ve čtvrtek před 14:00 39letý muž. V oddělení potravin si vybral dvě lahve piva, které měl následně strčit do svého batohu. Muž měl pak projít přes pokladnu, aniž by toto zboží v hodnotě 21 korun chtěl zřejmě zaplatit. V té chvíli ho zadržela ostraha prodejny a přivolala policisty z Obvodního oddělení Pardubice I. Ti provedli ověření totožnosti a muži za přestupek proti majetku uložili blokovou pokutu.

Krádež motorového vozidla oznámila kolem 15:00 žena ze Smilovy ulice. Policisté celou událost prověřovali a zanedlouho zjistili, že automobil nikdo neukradl. V tento den probíhalo údajně čištění ulice a vozidlo mělo při vykonávání práce tvořit překážku. Před úklidem se v předstihu na ulici objevily i značky s upozorněním, že zaměstnanci technických služeb mohou vozidla odtáhnout. Policisté poté ženě sdělili místo, kde si může své auto vyzvednout.

Pětapadesátiletý muž volal na linku 158 krátce po 15:15, že ztratil přední tabulku registrační značky ze svého vozidla. K této události zřejmě došlo při jízdě. Policisté věc zadokumentovali a po této registrační značce vyhlásili celostátní pátrání.

Přeloučští policisté asistovali včera kolem půl čtvrté odpoledne u exekuce. Pomoc si měl přes linku 158 přivolat přímo exekutor, který operačnímu důstojníkovi řekl, že byl neoprávněně vykázán z bytu, kde mělo řízení probíhat. Muži zákona zajistili na místě pořádek a exekuce mohla v poklidu pokračovat.

Neznámý pachatel odcizil patrně z nezajištěného vozidla Škoda Fabia kabelku s peněženkou, finanční hotovostí, doklady a mobilním telefonem. Majitelka parkovala s automobilem u polabinského obchodního domu. Ke krádeži mělo dojít včera kolem půl šesté večer. Policisté Obvodního oddělení Pardubice II zahájili šetření k trestnému činu krádeže.

vytisknout  e-mailem