Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Osm nově spáchaných krádeží 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 28. 4. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o devíti  nově spáchaných trestných činech a dvanácti přestupcích. Protiprávní jednání muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy.
 
V úterý ráno 28. 4. 2009 zadokumentovali královédvorští policisté případ krádeže vloupáním do jedné z prodejen smíšeného zboží v obci Vítězná. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do obchodu, ze kterého odcizil větší množství tabákových výrobků a jiného vystaveného zboží. Zástupce poškozené společnosti předběžně vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policistům v Úpici oznámil v úterý dopoledne osmadvacetiletý muž, že mu neznámý zloděj v průběhu uplynulého týdne z jeho kůlny na ulici Smetanova odcizil nepojízdný motocykl značky Jawa 350 černé barvy, bez přidělené registrační značky. Majitel motorky vyčíslil škodu na 6 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po odcizeném motocyklu policisté intenzivně pátrají. 

V Trutnově se v úterý odpoledne dosud neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného osobního motorového vozidla, které stálo na parkovišti před jedním z místních obchodních domů. Zloděj z volkswagenu odcizil autorádio, hudební přehrávač, GPS navigaci, kapesní hry, flasch disc a sluneční brýle. Majitelka automobilu vyčíslila škodu na necelých 19 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Úpičtí policisté v úterý dopoledne zadokumentovali případ krádeže zahradního nábytku. Zloděj v průběhu noci z pondělí na úterý ze zahrádky ve Velkých Svatoňovicích odcizil stůl a čtyři polstrované židle ze švédské borovice. Majitel zahrádky vyčíslil škodu na 15 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté Skupiny dopravních nehod v úterý zaprotokolovali dvě dopravní nehody, které si vyžádaly dvě lehká zranění.
 
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner 

vytisknout  e-mailem