Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Dopravní nehoda s alkoholem 

Poslední listopadovou středu tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku jeden nově spáchaný trestný čin. Během středeční čtyřiadvacítky zadokumentovali muži zákona 10 nových přestupků a založili 41 dalších čísel jednacích.

V průběhu středy 26. 11. 2008 přijali policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách jedno oznámení o nově spáchaném trestném činu, který zadokumentovali a provedli k němu prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případu trestné činnosti na mládeži. Ze zanedbání povinné výživy je podezřelý čtyřiatřicetiletý muž z Rychnovska, který si od jara tohoto roku neplní svoji vyživovací povinnost na nezletilého syna. Nezodpovědnému otci za trestný čin zanedbání povinné výživy hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté na Rychnovsku zpracovali 10 nových přestupků, osm z nich na úseku dopravy, které řešili pokutou. Na Obvodní oddělení Dobruška přišel v odpoledních hodinách jednapadesátiletý muž nahlásit krádež dámského jízdního kola ze společné místnosti bytového domu v Dobrušce. Zloděj krádeží zeleného bicyklu zn. Eska způsobil majiteli škodu 800 korun.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během středeční čtyřiadvacítky k jediné dopravní nehodě, při které byla jedna osoba lehce zraněna. U řidičky, která s největší pravděpodobností dopravní nehodu zavinila, bylo kromě zranění navíc dechovou zkouškou prokázáno 0,50 promile alkoholu v dechu. Celková škoda této jediné středeční dopravní nehody na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 300.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 19 telefonátů, 7 z nich bylo využito a zbývajících 12 nesouviselo s prací PČR. O půl jedenácté v noci oznámila na tísňovou linku 158 žena z Borohrádku, že se do ubytovny, ve které žije, dobývá za jinou bydlící muž, a to velice hlasitě. Oznamovatelka, která byla na ubytovně i se svými dětmi, se obávala o svoji i jejich bezpečnost a zároveň kvůli hlučnému chování nezvaného hosta nemohl nikdo spát. Do budovy se dostavila hlídka policistů z Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí, která celý incident vyřešila na místě domluvou.

vytisknout  e-mailem