Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Opilec žádal policisty, aby mu našli klíče od domu  


V pondělí ráno 13. října vyjeli policisté do Valdova, kde neznámý zloděj odcizil z volně přístupné rekreační chalupy měděné svody, okapy. Majitelka vyčíslila škodu na 15 tisíc korun.
V dopoledních hodinách pak prováděli asistenci při otevření bytu v Jičíně v ulici Pod Lipami, který si majitel nedopatřením zabouchl. S překonáním zámku mu pomohli až přivolaní hasiči.
Přestupek proti občanskému soužití řeší v těchto dnech hořičtí policisté v Holovousích. Vše začalo velmi riskantní a zběsilou jízdou místního, dvacetiletého řidiče, který se obcí proháněl osobním vozidlem Hyundai a přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V okamžiku, kdy se mu jedna z místních obyvatelek snažila domluvit, byl na ni hrubý a sprostý.
Nepoctivého, třiadvacetiletého zákazníka zadrželi pracovníci ochranky v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. Ten se snažil pronést přes pokladu bez zaplacení krabičku cigaret v hodnotě 75 korun. Zato byl také náležitě odměněn. Místo cigaret si odnesl složenku na blokovou pokutu na místě nezaplacenou s vyznačenou částkou 1 tisíc korun.
V odpoledních hodinách ještě vyšetřovali muži zákona krádež věcí z hotelového pokoje v Jičíně. Dosud neznámý zloděj se dostal dovnitř neuzamčenými dveřmi a nutno podotknout, že ho od krádeže neodradila ani přítomnost spící ženy. Té pak z kabelky na stole odcizil peněženku s finanční hotovostí, platební kartou, osobními doklady a různými písemnostmi. Celková škoda byla vyčíslena na více než 3 tisíce korun.
Po jednadvacáté hodině kontrolovala hlídka městských strážníků v jedné z heren v Jičíně dvacetiletého mladíka z okresu Náchod, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání po pobytu. O svoji svobodu se však obávat nemusel,. Po provedených úkonech byl totiž opět volný.
Nad ránem volal na linku 158 notně opilý muž z Nové Paky, že ztratil klíče a peněženku, a že se teď nemůže dostat domů. Policisté ho odkázali na rodinu, aby mu pomohla klíče najít. Vzhledem k tomu, že noc strávil v herně, ztratil je nejspíš tam.

vytisknout  e-mailem