Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Úterý bylo ve znamení majetkové trestné činnosti 

V úterý 26.8.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 17  nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, poškozování cizí věci, neoprávněné držení platební karty, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

 Trutnovští policisté šetří případ vloupání do sklepní kóje a to v panelovém domě v ulici Dlouhá v Trutnově, ke kterému došlo v uplynulých deseti dnech. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do sklepa a odtud ukradl horské jízdní kolo značky ROCK MACHINE.
Obdobný případ se stal v panelovém domě v ulici  Za Komínem. I zde zloděje zajímala jízdní kola. V tomto případě lapka odvezl bicykly značek KELLYS a MTB FORT. Poškozenými byla škoda vyčíslena na částku necelých 30 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policie žádá případné svědky těchto událostí, nechť informace sdělí na jakémkoliv obvodním oddělení Policie České republiky, nebo zavolá na bezplatnou linku 158.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v úterý na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 79 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných motoristů neřídil své vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Policie by si přála více takovýchto dnů.

Muži zákona z Obvodního oddělení Policie České republiky Trutnov v úterý 26.8.2008 v odpoledních hodinách na základě příkazu soudce zatkli třiadvacetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Policisté zatčeného eskortovali k Okresnímu soudu v Trutnově a po nezbytných úkonech byl propuštěn na svobodu.

V úterý 26.8.2008 policisté trutnovska zpracovali 31 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 15 tisíc korun.

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v úterý 3 dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu těžkému zranění osoby.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 48 telefonátů, 17 z nich bylo využito a zbývajících 31 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem