Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Ve čtvrtek 17. července bylo na Jičínsku celkem rušno  

 
V ranních hodinách vyjeli policisté do Popovic, kde se neznámý zloděj vloupal do novostavby rodinného domku. Uvnitř odcizil nářadí, plovoucí podlahu a
další věci v celkové hodnotě nejméně 63 tisíc korun.
Potíže s hosty měli v jedné z restaurací v Lázních Bělohradě. Dva cizí státní příslušníci se zde velmi dobře bavili tím, že obsluhující pracovnici nechtěli uhradit útratu. Ta si s nimi nevěděla rady, a proto vše oznámila na policii. Hlídka na místě hostům domluvila a ti hned útratu
zaplatili.                                                              
O tom, že ne všichni lidé jsou lhostejní ke svému okolí, se přesvědčili v odpoledních hodinách jičínští policisté. Na linku 158 totiž oznámila žena z Valdického Předměstí, že sousedé, kteří jsou na dovolené, mají u bytu otevřené dveře. Následně muži zákona zjistili, že v bytě byla jejich příbuzná,
která zde zalévala květiny, ale při odchodu nedostatečně dveře uzamkla.
Po poledni vypátrala policejní hlídka v Bašnici dva muže, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Jednalo se o šestatřicetiletého muže z okresu Trutnov a jeho o rok mladšího kamaráda z Pardubic. Staršího si převzali kolegové z Obvodního oddělení ve Dvoře Králové nad Labem a mladší putoval do policejní cely, kde strávil noc. Ráno ho muži zákona eskortovali k pražskému  soudu.
Před čtrnáctou hodinou vyjeli muži zákona spolu s rychlou záchrannou službou do malé obce na Sobotecku, kde mělo dojít k  pokusu sebevraždy. Jednalo se o devětatřicetiletého muže, který zapil větší množství léků rumem. Z místa byl převezen na pozorování do Oblastní nemocnice v Jičíně. V tu chvíli ještě policisté netušili, že to není naposledy, co je muž zaměstnal. Ve večerních hodinách totiž utekl i se zavedenými hadičkami a různými části přístrojů z nemocničního lůžka. I když se po něm okamžitě rozběhlo pátraní, přesto bylo neúspěšné. Nakonec se sám po hodině vrátil zpět do nemocnice, kde se všem omluvil.
V odpoledních hodinách se „povaloval“ na chodníku v  Jičíně v ulici Karla Vika mladík, který se nehýbal. Na místo vyjeli jak policisté, tak i záchranná služba. Lékař, který ho prohlédl, konstatoval, že je pouze unaven. Ten nakonec mladý muž vstal a pokračoval dále k domovu.
Následně vyjeli v Jičíně do Husovy ulice, kde u benzínové čerpací stanice natankoval řidič do vozidla Volkswagen Passat několik desítek litrů benzínu za více než 2 tisíce korun a poté bez zaplacení rychle ujel. Naštěstí bylo jeho jednání zaznamenáno průmyslovou kamerou.
Na linku tísňového volání 158 oznámil muž, že byl u jednoho z objektů v blízkosti Starého Místa napaden neznámým útočníkem. Ten mu měl navíc u vozidla Škoda Favorit probodnout pneumatiky a poškodit okna. Proč se tak neznámý zachoval, neřekl, i když moc dobře věděl proč. Sám totiž přijel k objektu krást železo a k jeho smůle ho přitom přistihl majitel, který mu na oplátku propíchl pneumatiky. Nakonec se oba na místě dohodli.
Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v obci Nečas osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které řídil devatenáctiletý mladík. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala 0,06 promile alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.


vytisknout  e-mailem