Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Pondělí 11. srpna řešili policisté několik případů krádeží, vyšetřovali dopravní nehody a v neposlední řadě i domlouvali opilcům  

 
V ranních hodinách vyjeli v Jičíně do ulice M.Koněva, kde přes víkend odcizil dosud neznámý zloděj z objektu jedné firem traktorbarg Ceterpillar, žluté barvy v hodnotě přes jeden milion korun.
Dále policisty zaměstnali podvodníci, kteří úřadovali v Jičíně a v Miletíně. Muž a žena se zde vydávali za pracovníky energetických závodů a v okamžiku, kdy se dostali do bytu svých obětí, pochopitelně seniorů, začali jednat. Jeden z nich majitele zabavil a druhý pak odcizil peníze. Celkově si tak přišli na téměř 90 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že těchto případů v poslední době opět přibylo, je nutné, aby senioři byli více ostražití a do svých bytů či domů si nepouštěli cizí osoby. Ty se vždy dokáží dovnitř vetřít pod různými záminkami a poté už je jen otázkou času, kdy se zmocní jejich mnohdy i celoživotních úspor.
V dopoledních hodinách oznámil na linku 158 muž, že mu v noci někdo odcizil v Jičíně v ulici U Javůrkovy Loučky jeho osobní motorové vozidlo Škoda Octavia, červené barvy v hodnotě téměř 200 tisíc korun.
Přesně v jedenáct hodin oznámila na policii v Jičíně žena, že na autobusovém nádraží leží muž. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka spolu s rychlou záchrannou službou. Už na první pohled bylo patrné, že se jedná o notně opilého muže, který si zde pouze „ustlal“.
Dále muži zákona řešili partnerské neshody v Jičíně a krádež zboží v Hořicích. Dvě slečny zde „nakupovaly“ v obchodě vietnamského obchodníka, který je přistihl při krádeži oblečení. Přivolaná hlídka věc na místě vyřídila v blokovém řízení. Obě šly domů s pokutou ve výši 500 korun.
Nuda spojená s nebezpečnou hrou skončila požárem v Nové Pace. Parta dětí si v ulici J.Grafka „cvrnkala sirkami“ , kdy jedna ze zapálených zalétla do tújí. Následně došlo k jejich požáru a poté ještě k poškození plotu. Na místě zasahovali místní hasiči a majitel vyčíslil škodu na téměř 25 tisíc korun.
K dalšímu požáru, tentokrát traktoru, došlo na Sobotecku. V tomto případě byla na vině zřejmě špatná elektroinstalace. Řidič však stačil plameny ještě před příjezdem hasičů zdolat.
V noci si dosti nahlas vyhrávali v jedné z heren v Nové Pace, kdy hluk byl tak silný, že obyvatelé v okolních domech nemohli spát. Hlídka, která na místo vyjela, domluvila obsluhujícími personálu, který okamžitě zavřel okna a hudbu ztišil.
Po čtvrté hodině ranní vyjeli muži zákona do Slatin, kde mělo dojít k roztržce mezi partnery. Muž měl podle svědků vyhrožovat své dívce, že ji hodí do studny, přitom ji měl před ní otevírat. Hlídka na místě však zjistila, že mezi nimi došlo pouze k výměně názorů a jejich další přítomnost již nebyla nutná.

vytisknout  e-mailem