Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pondělní služba pardubických policistů. 

   Včerejší den, byl  pro pardubické policisty jeden z těch poklidnějších. Na linku 158 sice telefonovalo 70 lidí, 21 telefonátů však bylo dále využitelných pro policejní práci. Zadokumentovali jsme 24 přestupkových jednání, z nichž 16 bylo vyřešeno na místě uloženou blokovou pokutou. Jen počet dopravních nehod stále neklesá. Včera jich opět bylo 12, tři osoby utrpěly lehká zranění a hmotná škoda dosáhla výše téměř 300.000 korun.

   Před jednou hodinou odpolední požádala revizorka MHD policisty o ověření totožnosti "černého" pasažéra. Na místo byla vyslána hlídka policistů hlídkové služby, která totožnost pasažéra ověřila.

   Přestupku proti majetku se dopustil prozatím neznámý pachatel, který poškodil pneumatiku u vozidla zaparkovaného v ulici U Marka. Stejného přestupku se dopustil i pachatel krádeže jedné tabulky registrační značky z vozidla odstaveného u okraje vozovky u obce Staré Čivice.

   Devětadvacetiletý muž z Pardubic nahlásil poškození levého zpětného zrcátka u jeho vozidla Opel Vectra. K poškození mělo dojít v ulici Jindřišské v Pardubicích.

   Jedna z našich spoluobčanek měla v městské části Karlovina před jídelnou fyzicky napadnout třiatřicetiletou ženu. Nejprve ji napadla slovně a poté i fyzicky a to tak, že jí držela za ruce a dala jí facku. V tuto chvíli skutek šetříme jako podezření z přestupku proti občanskému soužití.  

   O půl šesté večer byli policisté Obvodního oddělení Chvaletice přivolání ke sporu majitele a nájemníka bytu v obci Selmice. Policisté však na místě zjistili, že se ve věci nejedná o podezření z trestného činu ani přestupku, tudíž to není nic pro Policii ČR.

 

vytisknout  e-mailem