Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Ŕidič nadýchal 3,12 promile 

V průběhu čtyřiadvaceti hodin prvního dne tohoto pracovního týdne 11.8.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 16 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dalšími případy, kdy policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu jsou porušování domovní svobody, jízda bez řidičského oprávnění, neoprávněné držení platební karty, maření výkonu úředního rozhodnutí a ublížení na zdraví.

Vrchlabští policisté v pondělí 11.8.2008 zadokumentovali případ krádeže. Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti jednoho z návštěvníků v místním baru na ulici Krkonošská a odcizil jeho volně odložený batoh. V zavazadle se v době krádeže nacházely osobní doklady a platební karta. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 1 tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Trutnovským policistům v pondělí 11.8.2008 oznámil sedmačtyřicetiletý muž, že mu dosud neznámý zloděj z kapsy u kalhot odcizil jeho platební kartu. Z finančního konta měl lapka vybrat finanční hotovost ve výši necelých 9 tisíc korun. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky radí všem občanům, dávejte si na své osobní věci a cennosti lepší pozor.

Policisté ze Svobody nad Úpou včerejšího dne vyhlásili celostátní pátrání po zadní registrační značce 1Z1 1935, kterou dosud neznámý pachatel odcizil z vozidla Škoda Favorit. Automobil stál na volně přístupné parkovací ploše na Rýchorském sídlišti ve Svobodě nad Úpou. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 200 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

Policisté z Pece pod Sněžkou v pondělí ráno 11.8.2008 krátce po šesté hodině ranní zadokumentovali nález osobního motorového vozidla. Před jednou z místních restaurací stála otevřená Škoda Octávia, která měla klíčky v zapalování. Po provedené lustraci automobilu muži zákona zjistili, že se jedná o vozidlo, které bylo odcizeno v červenci letošního roku v Praze. Vozidlo bylo profesionálně ohledáno pracovníkem Služby kriminální policie a vyšetřování, který je speciálně vyškolen na zajišťování stop a dále kriminalisté na místě provedli důkladné šetření. Vozidlo policisté zajistili a o nálezu byl vyrozuměn šťastný majitel. Po pachatelích krádeže policisté intenzivně pátrají.

Policisté ze Dvora Králové nad Labem krátce po nedělní půlnoci díky výborné místní a osobní znalosti zadrželi na ulici Bezručova muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Muž omezený na svobodě byl policisty eskortován na základě rozhodnutí Okresního soudu v Trutnově do jedné z vazebních věznic.

V průběhu pondělního dne 11.8.2008 se na silnicích trutnovského okresu podrobilo dechové zkoušce na alkohol 50 řidičů. Uvedenými kontrolami policisté nezjistili žádného  řidiče, který by před jízdou požil alkohol. Přáním všech policistů by bylo mnohem více takovýchto „bezpečnějších“ dnů na našich silnicích.

Policisté skupiny dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovali v průběhu pondělního dne 5 dopravních nehod, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a jedna těžce. Při jedné z dopravních nehod byl u řidiče zjištěn alkohol, dechová zkouška orientačně stanovila hladinu alkoholu na 3,12 promile.

Na klid a veřejný pořádek v centrech měst a obcí na okrese Trutnov dohlíželo 12 dvoučlenných policejních hlídek.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 49 telefonátů, 19 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem