Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Poplenice i s obsahem zmizela v KUKA vozu 

 Ve středu 5. listopadu vyšetřovali policisté v ranních hodinách dopravní nehodu, ke které došlo v Semínově Lhotě. Dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia  vjel na nechráněný železniční přejezd v okamžiku, kdy z pravé strany přijížděl osobní vlak. Následně došlo ke srážce, při které řidič škodovky utrpěl lehké zranění. Alkohol byl na místě u řidiče a strojvedoucího vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 102 tisíc korun.
Na dva podezřelé muže v maskáčích, kteří se pohybovali v Jičíně u bankomatu na autobusovém nádraží, upozornilo po poledni několik kolemjdoucích. Hlídka na místě osoby zkontrolovala, ale žádné protiprávní jednání nezjistila.
Po čtrnácté hodině vyjeli muži zákona spolu s hasiči do Železnice, kde došlo k zahoření hotelového pokoje. Až na místě policisté zjistili, že notně opilý host zřejmě usnul se zapálenou cigaretou, od které se vzňala péřová deka. Popáleného muže, který měl „v dechu“ přes 3 promile alkoholu, převezla záchranná služba do Oblastní nemocnice v Jičíně, kde byl hospitalizován.
U jednoho z obchodních domů v  Jičíně a následně v Kopidlně na náměstí nabízela osádka osobního vozidla Audi, červené barvy motorové pily a další nářadí. Na jejich jednání upozornili kolemjdoucí, kterým zboží pod cenou nabízela. Hlídka, která na místo vyjela, již podezřelé vozidlo nenašla.
V odpoledních hodinách řešili muži zákona rodinné neshody v Lázních Bělohradě, kde opilý, padesátiletý muž se ne zrovna vzorně choval ke své matce. Nejdříve jí pomočil koberec a postel, a poté ji odcizil finanční hotovost. A aby toho nebylo málo, tak jí dal navíc facku. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Po osmnácté hodině oznámil na linku 158 muž z Hořicka, že má problémy s popelnicí. Na dotaz, o jaké problémy se jedná, oznamovatel uvedl, že popelnici vyprazdňovali „popeláři“ do KUKA vozu, ve kterém však neskončil pouze její obsah, nýbrž celá popelnice. Teď se domnívá, že ji určitě zcizili za účelem obohacení nebo možná dovnitř spadla omylem.

vytisknout  e-mailem