Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Protialkoholní záchytná stanice hostila opilce z Jičínska 


Pondělí  22. prosince bylo ve znamení opilců a rodinných šarvátek.
V ranních hodinách prováděli policisté šetření k dopravním nehodám, ke kterým došlo v Hořicích a v Jičíně. Dále vyjeli do Nemyčevse, kde dosud neznámý pachatel odcizil v místní restauraci jednomu z hostů peněženku, kterou měl uloženou v kapse bundy. S ní zmizela i finanční hotovost, platební karta a osobní doklady. Zloděj navíc stačil za pomoci platební karty vybrat z účtu několik tisíc korun.
V odpoledních hodinách řešili muži zákona rodinné neshody v Jičíně a v Hořicích. V obou případech postačila domluva.
Nepoctivého zákazníka odhalili v odpoledních hodinách pracovníci jedné z prodejen v Nové Pace, který si zde vybral potraviny v hodnotě 223 korun, a poté se je snažil pronést bez zaplacení přes pokladní zónu. To se mu ovšem nepodařilo. A tak nejenže musel zboží vrátit, ale navíc odešel domů s ostudou a s  pokutou ve výši 1 tisíc korun.
Ve večerních hodinách pak přišli na řadu opilci. Po jednadvacáté hodině ležela na chodníku v Nové Pace opilá žena, které navíc tekla krev. Tak ji zde našel náhodný kolemjdoucí, který okamžitě zavolal záchranku a policii. Hlídka  na místě zjistila, že se žena chvíli předtím veselila s partou lidí v bytě svého známého, kde došlo ke krádeži větší finanční hotovosti. Okradený muž se domníval, že peníze vzala právě ona. A tak se jí snažil, nejdříve po dobrém a poté i po zlém, domluvit, kdy ji několikrát udeřil do obličeje, čímž jí způsobil zranění. Případ šetří novopačtí policisté, kteří zjišťují, kdo má krádež peněz na svědomí.
Před třiadvacátou hodinou zaměstnaly policisty milenecké neshody v malé obci na Jičínsku. Opilý muž se totiž nutně potřeboval dostat za svojí přítelkyní, mimo jiné taky opilou, na ubytovna. Ta ovšem o jeho návštěvu neměla zájem. Navíc muži stála v cestě vrátná z ubytovny, která byla rovněž opilá. Povedená trojice se tak dlouho dohadovala, až musela zasáhnout policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že se muž choval velmi agresivně a navíc mu policisté v dechu naměřili 2,5 promile alkoholu, putoval do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
Řinčení skla a křik opilců. Tak to vypadalo před půlnocí u jedné z heren v Nové Pace. Skupinka opilých mladíků zřejmě nevěděla co má roupama dělat, a tak jeden z nich rozbil rukou výlohu blízké prodejny. Nejenže tím způsobil škodu ve výši 4.500 Kč, ale navíc si poranil ruku. Kromě policistů, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku, vyjela na místo i záchranná služba.
V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hrdoňovicích osobní motorové vozidlo Renault Clio, v kterém seděli tři mladíci. Řidič, dvacetiletý muž z okresu Semily se podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0.18 promile alkoholu. Policisté mu zakázali další jízdu a navíc mu zadrželi řidičský průkaz.

vytisknout  e-mailem