Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Policie zjišťuje totožnost mrtvého muže 

V průběhu čtvrtečního dne 18.7.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 11 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení trestných činů výtržnictví, neoprávněné užívání cizí věci, podvod, krádež, a porušování domovní svobody.
Jedním ze závažných případů, který šetří královédvorští policisté je zranění dívky v obci Borovnice. Ve čtvrtek 17.7.2008 ve večerních hodinách nezletilá vylezla na sloup vysokého napětí, kde došlo k výboji elektrického proudu, který děvče zasáhl a zranil. Na místo neštěstí byla přivolaná rychlá záchranná služba a trutnovští hasiči. Vrtulníkem záchranné letecké služby byla dívka transportována do nemocničního zařízení do Hradce Králové. Okolnosti případu a další skutečnosti jsou v šetření policie.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby si více všímali svého okolí a v případě zjištění takovéto nerozvážnosti ihned zavolali na linku 158 nebo 150. Svojí pozorností tak můžete zachránit lidský život!
Služba kriminální policie a vyšetřování šetří případ nálezu lidských ostatků v katastru obce Černý Důl. Ve čtvrtek 17.7.2008 ve večerních hodinách bylo na linku 158 oznámeno, že pod sedačkovou lanovkou se nachází mrtvé tělo. Na místě bylo policisty provedeno ohledání místa činu. Okolnosti případu a další skutečnosti jsou v šetření policie. Z důvodů zjištění totožnosti neznámého muže a příčiny úmrtí bylo nařízena soudní pitva, která bude provedena Ústavem soudního lékařství v Hradci Králové.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo ve čtvrtek na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 131 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných motoristů neřídil své vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Takováto informace vždy policisty, ale i širokou veřejnost potěší.

Muži zákona zpracovali ve čtvrtek 18.7.2008 celkem 44 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případech řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši převyšující 43 tisíc korun.
Policisté skupiny dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovali v úterý 8.7.2008 celkem 3 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Za uplynulé čtyři pracovní dny policisté na okrese Trutnov zadokumentovali 45 nově spáchaných trestných činů. Dvanáct z nich zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním cílem je v co nejkratší době předat kompletní spis na Okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření. Dále muži zákona zpracovali  228 přestupků, za které byly uloženy blokové pokuty ve výši necelých 203 tisíc korun. K dechové zkoušce na zjištění alkoholu bylo vyzváno 1032 řidičů motorových vozidel, při kterých policisté zjistili 25 podnapilých účastníků silničního provozu. Skupina dopravních nehod zpracovala 30 dopravních nehod. Policejní hlídky eskortovaly k soudům či jiným zařízením od pondělní do čtvrteční půlnoci 7 osob.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali za úterních čtyřiadvacet hodin 69 telefonátů, 39 z nich bylo využito a zbývajících 30 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem