Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pondělí 3. listopadu s pardubickou policií 

   V průběhu pondělního dne přijali policisté oznámení o jedenácti nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření.

   Na parkovišti u restaurace v Dašicích čekalo na majitele Škody 120 nemilé překvapení. Neznámý pachatel mu totiž v průběhu noci, z odryté části v motoru, vytrhl gumovou hadičku přívodu benzínu, čímž došlo k vylití celkem 5 litrů pohonných hmot. Věc šetří místně příslušní policisté jako přestupek proti majetku a pachateli za tento skutek hrozí pokuta do výše 15.000 korun.

   V odpoledních hodinách přijali pardubičtí policisté oznámení o odcizení zhruba 60 kusů halogenových svítidel z nově budovaného obchodního centra. Škoda, kterou neznámý pachatel způsobil činí 105.000 korun.

   Pravděpodobně nepozorností cyklistky, která čekala na přechodu pro chodce v blízkosti autobusového nádraží, využil neznámý pachatel tím, že ženě odcizil sportovní batoh, který měla umístěný nad zadním kolem na svém jízdním kole.

   Pár minut po 22 hodině bylo z jednoho pardubického sídliště přijato oznámení o nadměrném hluku a nevhodném chování obyvatel ze 4. patra domu. Na místě zakročující policisté zjednali pořádek a věc pro tentokrát vyřešili domluvou.

   Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 93 telefonátů, 41 z nich bylo využito a zbývajících 52 nesouviselo s prací policie. 

   Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu policisté z oddělení hlídkové služby zastavili  řidiče osobního automobilu Opel, který usedl za volant i přesto, že nevlastní řidičské oprávnění a také má  vysloven zákaz řízení motorových vozidel. S podobnými případy se na silnicích našeho okresu setkáváme téměř denně.

   Skupina dopravních nehod měla během pondělního dne napilno a zpracovala 14 dopravních  nehod, při kterých došlo k jednomu  lehkému zranění. Způsobená škoda přesáhla 2 miliony korun. Policie  České republiky tímto žádá všechny účastníky silničního  provozu, aby se vzhledem k měnícím povětrnostním podmínkám, jezdili opatrně a věnovali se plně řízení.

pprap. Lukáš Maier
vrchní asistent 

vytisknout  e-mailem