Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

4 trestné činy, 9 přestupků, 4 dopravní nehody 

     V průběhu úterního  dne  9. prosince 2008 policisté ve Svitavském regionu  přijali oznámení  o 4 nově spáchaných  trestných činech, které  zadokumentovali  a  provedli  prvotní šetření. Krom krádeže kabelky, řeší policisté úvěrový podvod, jízdu pod vlivem alkoholu.     
    
      Dále  muži zákona zpracovali v úterý  9  přestupků. Na úseku  dopravy (3), proti majetku (3) a občanskému  soužití (3).
     
     V Litomyšli policisté přijali oznámení o krádeži 2.500 tisícové hotovosti z neuzamčené kanceláře jedné kanceláře firmy v Cerekvici nad Loučnou. Peněženku i s hotovostí měla okradená žena v přihrádce pracovního stolu.   Případ je šetřen jako přestupek proti majetku.

    Přestupky proti občanskému soužití a proti majetku šetří policisté v obci Staré Město. Prověřují jednání neznámého pachatele, který v průběhu od 5. prosince do 9. prosince znečistil a otočil několik dopravních značek. V jednom případě pak směrovou desku, včetně sloupku odcizil. Policisté po pachateli intenzivně pátrají.

    Přestupky  v dopravě  (11) policisté ve většině případů řešili blokově či  domluvou   na místě,   neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve   výši necelých  10 tisíc korun. 
      
       Skupina  dopravních nehod Dopravního inspektorátu  Policie  České  republiky  Svitavy zpracovala ve čtvrtek 4 dopravní nehody,   při  kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Hmotné škody přesahují 400 tisícovou hranici. 

      Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci   přijali   27  telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 17  nesouviselo   s   prací PČR.

nprap. Anna Štegnerová
tisková  mluvčí PČR OŘ Svitavy

vytisknout  e-mailem