Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Včerejší den byl ve znamení autokriminality 

      Včerejší den byl ve znamení autokriminality. V osm hodin ráno vyhlašovali policisté celostátní pátrání po registrační značce, kterou neznámý poberta sebral v Žamberku ze zaparkované felicie. Jen o půl hodiny později byla nahlášena krádež 100 litrů nafty nákladního vozidla v Seči. Z vedle zaparkované felicie se ztratilo autorádio a doklady.

     Krátce před desátou hodinou policisté vyjížděli do Žamberka na vloupání do zaparkovaného osobního vozidla značky VW Golf. Neznámý pachatel z něho sebral autorádio za čtrnáct tisíc korun. Poškozením vozu vznikla majiteli škoda  dalších 2,5 tisíce. Autorádio s CD přehrávačem se ztratilo ze soboty na neděli i ze zaparkované felicie v Žamberku. Tam byla škoda vyčíslena na 2,5 tisíce korun.

     Policisté vyhlašovali pátrání po registrační značce nepojízdné škodovky, kterou v minulých dnech odcizil neznámý pachatel v Běstovicích. Celostátní pátrání bylo vyhlášeno i na malý motocykl značky Jawa. Ten se v polovině prosince ztratil od místní restaurace v Horní Čermné.

     V Lanškrouně se včera policisté opět zaměřili na řidiče. I přesto, že řidiče opakovaně upozorňujeme na to, jak důležité je mít v pořádku osvětlení, mnozí z nich této rady nedbají. Za špatné nebo úplně nefunkční osvětlení bylo včera pokutováno pět řidičů. Nešvarem předvánočních svátků je parkování. V Lanškrouně včera policisté přistihli tři řidiče, kteří zaparkovali svůj vůz na zákazu zastavení, dva stáli v protisměru a jeden řidič dokonce „odstavil“ svůj vůz na chodník. Ani je pokuta neminula.


vytisknout  e-mailem