Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Na platební kartu nepatří PIN kód  



Ve čtvrtek 20. listopadu přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení. Hned první z nich se týkalo krádeže 27 m2 železného HAKI lešení, které odcizil během noci neznámý zloděj v Jičíně ze stavby  rodinného domu v Allanových sadech. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 20 tisíc korun.
V ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Železnici osobní motorové vozidlo Ford Transit, které řídil pětadvacetiletý muž z okresu Jičín. Během kontroly však muži zákona zjistili, že má řidič do ledna příštího roku uložen správním orgánem MěÚ v Trutnově zákaz řízení motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí .
Hořičtí policisté se zabývali případem neoprávněného držení platební karty. Tu měla její majitelka uloženou spolu s vyznačeným PIN kódem ve své peněžence, kterou ale ztratila. To ovšem nebyla největší ztráta, která ji potkala. O několik hodin později se totiž dozvěděla, že jí z účtu, právě za pomoci platební karty a nalezeného PIN kódu, odčerpal neznámý zloděj 18 tisíc korun. Tento případ by měl být poučením pro ostatní, kteří mají PIN kódy vyznačené buď přímo na platební kartě a nebo napsané na přiloženém lístku.
V odpoledních hodinách vyjeli policisté do jednoho z obchodní domů v Jičíně na Husově ulici, kde se snažil nepoctivý zákazník odcizit zboží v hodnotě téměř 2 000 korun. K jeho smůle ho odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka, která na místo vyjela věc s mladíkem vyřídila v blokové řízení.
Během dne si oblíbil starší občan z Hořic linku tísňového volání 158, na kterou učinil několik oznámení. Policisté všechna oznámení řádně prověřili a přitom  zjistili, že se nezakládají na pravdě. Vzhledem k tomu, že oznamovatele, který byl navíc podle hlasu pod vlivem alkoholu, velmi dobře znají, učinili takové opatření, aby více linku 158 nezneužíval.


vytisknout  e-mailem