Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Pondělí ve znamení majetkové trestné činnosti 

V průběhu pondělního dne 21.7.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 10 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně u případů majetkové trestné činnosti, tedy ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádeže, dále podvodu,  poškozování cizí věci a jednoho náhlého úmrtí.
Žacléřští policisté v pondělí 21.8.2008 zadokumentovali případ klasického podvodu. Dvaadvacetiletý muž si přes inzerát, který objevil na internetových stránkách objednal mobilní telefon. Po zaplacení zásilky otevřel papírovou krabičku, ve které se nacházelo časem poznamenané jablko a citrusový plod v hodnotě 7 tisíc korun. Za trestný čin podvod hrozí dosud neznámému pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Policistům v Peci pod Sněžkou oznámil včera večer třicetiletý muž, že neznámý pachatel poškodil na jeho zaparkovaném vozidle Mercedes Sprinter, které stálo na volně přístupné  lesní cestě v Temném Dole dvě pneumatiky a plechové kryty zámků. Muži zákona oznámení zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci. Za uvedený trestný čin hrozí dosud neznámému pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
Policisté v Hostinném včera odpoledne zadokumentovali případ krádeže míchačky, ke které mělo dojít v obci Rudník. Provedeným šetřením muži zákona zjistili, že se na původu stroje nemohou dohodnout dva rodinní příslušníci, z nichž jeden měl míchačku odvézt. Věc policisté dokumentují jako přestupek proti majetku, za který lze uložit peněžitý trest až do výše 15 tisíc korun.
Úpičtí policisté v pondělí ráno díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali v Malých Svatoňovicích devětačtyřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na uvedeného výtečníka vydal Okresní soud pro Prahu 3 příkaz k zatčení. Po provedení nezbytných úkonů a telefonické domluvě s vyžadujícím soudcem byl muž policisty propuštěn na svobodu.
Vrchlabští policisté včera odpoledne zadokumentovali a vyhlásili celostátní pátrání po dvou slečnách jednoho z výchovných ústavů na Vrchlabsku. Dívky utekly ze společného výletu, který byl pro ně připraven pracovníky školského zařízení. Po chovankách ústavu policisté pátrají.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v pondělí na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 94 řidičů motorových vozidel. Dva ze zkontrolovaných motoristů řídili svá vozidla pod vlivem alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy. Nezodpovědným řidičům hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Dále muži zákona zpracovali 33 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši převyšující 37 tisíc korun.

V průběhu pondělního dne dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 11 pěších policejních hlídek.

Policisté skupiny dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovali v pondělí 21.7.2008 celkem tři dopravní nehody, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění.

V pondělí 21.7.2008 došlo kolem páté hodiny odpolední na jedné z účelových komunikací v katastru obce Špindlerova Mlýna k havárii nákladního motorového vozidla. Řidič náklaďáku se měl na úzké komunikaci vyhýbat projíždějícímu cyklistovi. Poté, co najel na nezpevněnou krajnici a kovovou vodní propust došlo k proražení pneumatiky. Následně se tatrovka několikrát převrátila ze svahu přes střechu. Při uvedené dopravní nehodě došlo naštěstí jen  k lehkému zranění řidiče Tatry 815. Zástupcem poškozené firmy byla škoda na vozidle vyčíslena na částku převyšující 500 tisíc korun. Dopravní nehoda je v šetření Skupiny dopravních nehod Policie České republiky, Okresního ředitelství v Trutnově.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali za pondělních čtyřiadvacet hodin 40 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 22 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem