Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Čtyři zákazníci chtěli odejít ze supermarketu bez zaplacení 

      Včerejší den byl především ve znamení dopravních nehod. Během dne policisté ústecké nehodovky vyjížděli k deseti kolizím, při kterých se naštěstí „pouze“ mačkaly plechy. Odpoledne narazil v Ústí nad Orlicí nejprve do zdi budovy a potom do kovového sloupu 20letý řidič osobního vozidla značky Ford Escort. Orientační dechová zkouška ukázala, že řidič usedl za volant posílen alkoholem. To ale nebyl zdaleka jediný prohřešek. Mladý muž si totiž do dnešní doby nestihl udělat řidičský průkaz a navíc si vzal auto bez vědomí majitelky. Policisté mu proto ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a jízdy bez řidičského oprávnění.

     Před polednem se policisté zabývali krádeží motorové nafty z rypadla v Mistrovicích, během dne pak vyhlašovali pátrání po dvou ztracených registračních značkách.

     Tak jako každý den i včera policisté na okrese Ústí nad Orlicí kontrolovali řidiče. Pokutu dostal řidič, který vjel v Lanškrouně do protisměru. Finančnímu trestu neunikli ani dva řidiči v Letohradě a jeden ve Vysokém Mýtě, kteří měli propadlou technickou kontrolu. Do ulic Vysokého Mýta se odpoledne za volantem favoritu vydal 39letý řidič, kterému Okresní soud v Ústí nad Orlicí vyslovil zákaz řízení. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a jízdu bez řidičského oprávnění se v brzké době ocitne před soudem.

     Odpoledne napadl v České Třebové německý ovčák malého psíka. Majitel agresivního útočníka ho neměl při venčení na vodítku. Případ policisté šetří jako přestupek.

     Žamberští policisté vyjížděli do místního supermarketu, kde se tři muži snažili přenést přes pokladnu zboží bez placení. Věci ale museli vrátit. Navíc je policisté za jejich nenechavé jednání odměněni blokovou pokutou. Do stejného supermarketu vyjížděli policisté i ve večerních hodinách. Přivolali je pracovníci bezpečnostní služby, kteří přistihli 63letou ženu ve chvíli, kdy se snažila opustit prodejnu s nákupem také bez placení. I ona zaplatila pokutu.

vytisknout  e-mailem