Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

tentokrát bez jediné dopravní nehody 

V průběhu úterý 26. srpna 2008 policisté ve svitavském regionu zpracovali 32 nových spisů. Část jich patřila obyčejným číslům jednacím. Tři ze spisů se týkaly nových trestných činů a 5 nových přestupků. Trestná činnost byla ze strany pachatelů zaměřena na majetek občanů a přestupky se týkaly jak občanského soužití, tak i majetkové oblasti.

Jízda na neosvětleném kole po neosvětlené vozovce krátce před jedenáctou hodinou večer, tak to je hazard s tím nejcennějším co máme a to je zdraví. Policisté z Litomyšle za tento přestupek mladého 19letého cyklistu pokutovali a snad to pro něj na příště  bude ponaučení a podobného jednání se již nikdy nedopustí. Je velmi těžké pomyslet si, jaké neštěstí se mohlo stát.
 
Jednapadesátiletý muž v průběhu července loňského roku neoprávněně odčerpal z vozidla, které měl firmou svěřeno, nejméně 450 litrů motorové nafty. Za tento skutek nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra. Zákon na takové jednání myslí v podobě trestu až dvouletého odnětí svobody.

V regionu policisté ze skupiny dopravních nehod nezaznamenali v průběhu úterní služby jedinou nehodu. Tedy nedošlo k újmám na zdraví, ani na majetku.

Na operační středisko, prostřednictvím linky tísňového volání 158,  bylo operačním důstojníkem přijato 35 hovorů, které ve 23 případech byly dále využity. Zbylé hovory se policejní práce netýkaly.

 

vytisknout  e-mailem