Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

120 kontrol na alkohol, všechny negativní 

V úterý dne 2. 9. 2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 6 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala krádeže přívěsného vozíku, osobních věcí a jízdního kola.
Dalším trestným činem, který v úterý trutnovští policisté zaprotokolovali je zanedbání povinné výživy. Otec dítěte v uvedeném případu dluží na alimentech částku necelých 10 tisíc korun. Za uvedený trestný čin může být soudem dlužníkovi uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
Dalším z případů, který prošetřují policisté v Trutnově je poškození malby, prostoru výtahu a poštovních schránek v jednom z činžovních domů na ulici Za komínem. Dosud neznámý vandal o víkendu nesmyvatelnými barvami v uvedeném domě napsal několik vzkazů neznámo komu. Zástupcem bytového družstva byla škoda vyčíslena na částku 6 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
Muži zákona rovněž zpracovali 44 přestupků na úseku dopravy, proti  majetku a občanskému soužití. Jednalo se zejména o přestupky neukázněných řidičů, za které byly uloženy blokové pokuty ve výši necelých 27 tisíc korun, mnoho přestupků bylo policisty vyřešeno domluvou.

Dohled nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu prováděly hlídky dopravního inspektorátu společně s hlídkami jednotlivých obvodních oddělení. Policisté vyzvali k dechovým zkouškám 120 řidičů motorových vozidel, žádný ze zkontrolovaných neřídil své vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Takový výsledek by se mohl ve statistikách objevovat častěji.

Hlídka žacléřského oddělení včerejšího dne eskortovala do jedné z vazebních věznic jednatřicetiletého muže. Na uvedeného výtečníka byl Okresním soudem v Trutnově vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

Na klid a veřejný pořádek včerejšího dne dohlíželo v našich obcích a městech 12  policejních hlídek.

Za včerejší den policisté dopravního inspektorátu zpracovali dvě dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 45 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem