Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Víkend na Rychnovsku 

 Poslední zářijová víkendová služba policistů na Rychnovsku byla ve znamení dopravních nehod - a to i s požitím návykových látek. Policisté zároveň o víkendu zaevidovali 73 spisů - 17 čísel jednacích, 10 nových trestných činů a 46 nových přestupků.

V průběhu od pátku do neděle policisté na Rychnovsku přijali 10 oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případů majetkové trestné činnosti, ostatní majetkové trestné činnosti a trestné činnosti na mládeži.

Kostelečtí policisté šetřili v pátek vloupání neznámého pachatele do nezajištěné garáže rekonstruovaného domu, ze které zloděj ukradl měděné okapové žlaby a elektrický rozvaděč za 12.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení v Rokytnici v Orlických horách se tentýž den zabývali případem vloupání do obchodu v Bartošovicích v Orlických horách, ze kterého si zloděj odnesl peníze a cigarety, čímž majiteli způsobil škodu 47.000 korun. Policisté Obvodního oddělení Vamberk zase v pátek prověřovali méně častý případ nezodpovědné matky, podezřelé ze zanedbání povinné výživy.

Státní svátek přivítal policisty z Obvodního oddělení v Rychnově nad Kněžnou oznámením o vykradených vozech v horské osadě Rampuš. Toho se neznámý pachatel dopustil v noci ze soboty na neděli, kdy se vloupal do dvou zaparkovaných aut a následně ukradl osobní věci a drobné předměty za přibližně 36.000 korun.

Neděle byla pracovní i pro zloděje na Opočensku - policisté šetřili v Českém Meziříčí krádež uzamčeného pánského jízdního kola z chodby domu za víc než 8.000 korun. Další zloděj navštívil ptačí trh v Týništi nad Orlicí a jednomu z návštěvníků tam z náprsní kapsy hned při nedělním ránu ukradl peněženku s více než 2.000 korun.

 

Během volných dnů policisté na Rychnovsku rovněž zpracovali 46 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté řešili blokově na místě nebo domluvou. V přestupcích proti majetku policisté šetří nejrůznější případy neznámých pachatelů - od krádeže 4 kusů lahví alkoholu z obchodu přes rozbití okna v rekreační horské chalupě nebo jedné z kanceláří na Dobrušsku, poškození laku na zaparkovaném automobilu, zlomení dřevěné závory u železničního přejezdu až po občanské neshody, projevující se nejčastěji slovním napadáním.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během víkendu k 12 dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Celková škoda víkendových dopravních nehod je vyčíslena na 343.000 korun. Smutnou statistiku dotváří i fakt, že z jedné dopravní nehody její viník ujel a mezi řidiči policisté zaznamenali 6 řidičů pod vlivem alkoholu, z toho dvě řidičky a navíc jednoho muže, který má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali za sobotních a nedělích čtyřiadvacet hodin 82 telefonátů, 31 z nich bylo využito a zbývajících 51 nesouviselo s prací PČR. Mnohé z telefonátů, které operační důstojníci zaznamenávají, souvisejí s alkoholem. Jeden z takovýchto směřoval v sobotu kolem půlnoci z Kostelce nad Orlicí - žena si v něm stěžovala na sousedy, kteří slavili tak mohutně, že ostatní mohli jen stěží usnout. Vyslaná hlídka kosteleckých policistů věc na místě vyřešila domluvou. Problémy s alkoholem měl i muž v Dobrušce, povalující se v nedělních odpoledních hodinách v místní autobusové zastávce, na kterého upozornil další z telefonátů na linku 158. Dobrušským policistům dobře známý občan byl následně eskortován na Protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové.

vytisknout  e-mailem