Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Zapomnětlivost se nevyplácí 

 Středa 20. srpna nebyla z pohledu policistů nijak výjimečná.

V ranních hodinách šetřili dvě dopravní nehody v Hořicích. Prvním v Husově ulici, kde řidič Avie nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Volkswagen Bora a do tohoto narazil. Celková škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Druhou pak v Maixnerově ulici, kde nezjištěný řidič poškodil při parkování vozidlo Ford Mondeo a poté z místa ujel. Škoda v tomto případě činí 7 tisíc korun.
Hustý dým vyděsil v dopoledních hodinách obyvatele Lázní Bělohrad. I když vše nasvědčovalo tomu, že zde vypukl požár, nakonec se ukázalo, že v bažantnici pouze pálili chvojí a oheň měli plně pod kontrolou.
Neznámý zloděj si v těchto dnech vybral jako objekt svého zájmu areál školy v  Kopidlně. Nejdříve zde odcizil kovovou mříž z kanálu a poté několik bonsaí a k tomu ještě poškodil skleněné výplně oken. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 4 tisíce korun. Na jeho dopadení teď „pracují“ kopidlenští policisté.
Nepoctivého zákazníka odhalili v podvečerních hodinách v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici pracovníci místní ostrahy. Jednalo se o jednadvacetiletého mladíka z okresu Trutnov, který si nakonec místo zboží v hodnotě 89 korun odnesl domů blokovou pokutu na místě nezaplacenou ve výši 1 tisíc korun.
bankomat.jpg  
O tom, že zapomnětlivost se nevyplácí, se přesvědčil klient jednoho z bankovních domů v Hořicích. V pondělí 18. srpna si totiž vybíral za pomocí platební karty z bankomatu finančního hotovost ve výši 4 tisíc korun, kterou ovšem zapomněl v podavači na peníze. Jaké však bylo jeho překvapení, když se pro ně po několika hodinách vrátil a už je v přihrádce nenašel. Ty zřejmě objevil a nakonec si i ponechal nepoctivý nálezce. Možná, aniž by tušil, se tímto dopustil přestupku proti majetku.
V podvečerních hodinách ještě prováděli muži zákona šetření v Jičíně v Dlouhé ulici, kde se neznámý zloděj vloupal do kolárny jednoho z domů. Uvnitř pak odcizil trekingové jízdní kolo Medison, červené barvy v hodnotě 5 tisíc korun.


vytisknout  e-mailem