Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Pozor na požáry 

V průběhu pondělního dne 27. 4. 2009 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o patnácti  nově spáchaných trestných činech a třinácti přestupcích. Protiprávní jednání muži zákona zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále muži zákona zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci, podvodu, nebezpečného vyhrožování, ublížení na zdraví a neoprávněného držení platební karty.

Trutnovští policisté v pondělí odpoledne 27. 4. 2009 vyjížděli krátce před třetí hodinou odpolední na Babí, kde došlo v lesním porostu k zahoření trávy a lesní hrabanky. Hořící plochu o rozměru přibližně 150 metrů čtverečných uhasili členové trutnovského záchranného hasičského sboru. Požár s největší pravděpodobností založil svým nedbalostním jednáním dosud neznámý člověk, který odhodil do suché trávy nedopalek cigarety. Zástupcem poškozené společnosti byla škoda vyčíslena na 500 korun. Policisté protiprávní jednání dokumentují jako přestupek, za který může být obviněnému uložena vysoká pokuta. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si v současné době, kdy již delší dobu nepršelo a fouká silný vítr řádně rozmysleli jakékoli rozdělávání ohňů.

V pondělí odpoledne 27. 4. 2009 zadokumentovali vrchlabští policisté případ krádeže vloupáním do motorového vozidla. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl během necelé hodinky do zaparkovaného automobilu Mitsubishi, který stál na volně přístupném místě v obci Lánov. Zloděj svým jednáním poškodil vozidlo, ze kterého následně odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku necelého 1 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Vrchlabští policisté v pondělí odpoledne rovněž zadokumentovali případ kapesní krádeže. Dosud neznámý pachatel na jednom z místních parkovišť vytáhl padesátiletému muži z kapsy jeho oděvního svršku peněženku s finanční hotovostí,  osobními doklady a platební kartou. Poškozený vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Za trestný čin krádeže a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své cennosti a osobní věci dávali lepší pozor.

Policisté Skupiny dopravních nehod v pondělí zaprotokolovali tři dopravní nehody, které si vyžádaly jedno těžké a jedno lehké zranění.
 
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 46 telefonátů,  20 z nich bylo využito a zbývajících 26 nesouviselo s prací PČR. 
nprap. Udo Ertner

vytisknout  e-mailem