Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

vloupání a krádeže  

V průběhu pondělního dne 6. října 2008 policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o 7 nově spáchaných trestných činech, které se týkaly převážně majetkové kriminality. Jednalo se o dvě vloupání do osobních motorových vozidel, krádež lešení a svodu, neoprávněné držení platební karty a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Tři kostky Haki lešení zmizely z oploceného areálu vodojemu, který se nachází v lesním porostu obce Starý Svojanov. Hodnota lešení je majitelem vyčíslena na téměř 37 tisíc korun. případ je svitavskými policisty prošetřován jako trestný čin krádeže.

Odložené peněženky v jednom z nákupních center si povšimnul neznámý pachatel a byla otázka chvilky, kdy se jí zmocnil. Majitelka, která si v nestřeženém okamžiku peněženku odložila, tak přišla nejen o hotovost, ale i osobní doklady a platební kartu. Případ je v současné době prošetřován jako trestný čin neoprávněné držení platební karty, za kterou pachateli v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Dále policisté řešili 13 přestupků. Převážná část se jich týkala rovněž majekových deliktů a dva přestupky spadaly do oblasti občanského soužití. Bloková pokuta neminula 57letou ženu, když se v pondělí, krátce před polednem v Moravské Třebové, rozhodla pro krádež záclony. Nakonec z místa odešla s parádní ostudou a navíc lehčí o 500 korun, které musela žena na místě policistům zaplatit.

Dopravní policisté řešili v průběhu pondělního rána jednu dopravní nehodu, při které byla zraněna šestiletá školačka, která jdoucí na přechodu pro chodce vstoupila z levé strany do vozovky jedoucímu vozu. Naštěstí se nehoda obešla bez vážných zranění a školačka je nyní na pozorování v nemocnici.

Operační důstojník v průběhu pondělní 24hodinové služby přijal 27 hovorů na linku tísňového volání a 25 z nich bylo dále policisty využito.

 

vytisknout  e-mailem