Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Středeční den pardubických policistů 

Do policejní evidence přibylo během středečního dne 8 podezření z  trestných činů a 60 přestupků. Na linku 158 v uvedené době volalo 76 občanů, ale pouze 32 telefonátů bylo využitelných pro další policejní práci a kolegové zahájili šetření ke konkrétním skutkům.

Policisté v Přelouči se zabývali odcizeným jízdním kolem. Pachatel dámské jízdní kolo ponechané před budovou polikliniky odcizil i přesto, že bylo uzamčeno lankovým zámkem ke stojanu na jízdní kola. Majiteli vznikla škoda ve výši 2.500 korun.

Pravděpodobně velký předvánoční úklid čeká pachatele, který v ulici J. Jabůrkové v  Pardubicích odcizil plastovou popelnici. Způsobená škoda činí 1.200 korun a policisté věc šetří jako přestupek proti majetku.   

Dva újezdy bez zaplacení natankovaných pohonných hmot se odehrály na benzínové čerpací stanici v ulici Pražská. V prvním případě došlo k natankování necelých 29 litrů benzínu za částku přesahující 650 korun. Druhý případ se stal okolo 17:00, kdy pachatel natankoval 13 litrů benzínu v hodnotě 300 korun.

Na partu kluků střílející rachejtle na hřišti v Holicích  upozornila na linku 158 místní obyvatelka pár minut před 18. hodinou. Policisté místo prověřili, na hřišti byl však klid a žádnou dovádějící mládež tam nenalezli.  

Krátce před středeční půlnocí přijali policisté oznámení, že v jednom z panelových domů v Polabinách dochází k rušení nočního klidu. Sousedka je údajně v podnapilém stavu a dělá rámus. Přítomní policisté zjistili, že paní měla v bytě podnapilého přítele, který před příjezdem hlídky odešel. V době přítomnosti policistů byl v místě klid, a proto věc vyřešili domluvou.

Skupina dopravních nehod zpracovala 5 dopravních  nehod, při který nebyl  nikdo zraněn. Způsobená škoda přesáhla  170.000 korun.

prap. Lukáš Maier
inspektor

vytisknout  e-mailem