Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin z regionu Náchodska

Policisté umravňovali řidiče, řešili krádeže a vloupání 

Čtvrtek 12. února 2009 policisté náchodského regionu zaevidovali 20 nových spisů. Začali se zabývat 5 novými trestnými činy a vyřešili 14 přestupků.
 
Nejčastějšími přestupky, které policisté ve čtvrtek řešili, byly přestupky v dopravě. Řidiči, kteří se rozhodli nerespektovat dopravní značení na náměstí v Jaroměři, na svoji neukázněnost doplatili prázdnější peněženkou. Během dopoledních hodin, ve kterých jaroměřská policejní hlídka prováděla kontrolní činnost, strážci zákona přistihli hned devět motoristů, kteří své automobily odstavili v zóně zákazu stání či dokonce zastavení, někteří z nich auto postavili téměř pod zákazovou značku. Policisté jejich počínání ohodnotili jednak blokovou pokutou, ale také oznámením na městský úřad.
 
Také červenokostelecká policejní hlídka vyjela kontrolovat řidiče, zda dodržují všechny předpisy. I tam strážci pořádku přistihli řidiče, který parkoval na ulici v zákazu stání. Policisté přestupek zaznamenali a oznámili k dalšímu řešení na městský úřad.
 
Drobným přestupkem proti majetku se zabývali broumovští policisté. Zaevidovali poškození plotu, kdy nějaký vandal v noci z 11. na 12. února vytáhl z plotu u domu tyčku a plot poškodil. Policisté z obvodního oddělení v Polici nad Metují vyjížděli v posledních minutách dne k domácí hádce. Hlídka vyjela do jednoho z rodinných domků uklidnit spor mezi manželi. Policisté incident zaevidovali jako přestupek proti občanskému soužití a dále ho řeší.
 
Trestná činnost, kterou se ve čtvrtek 12. února policisté náchodského regionu zabývali, se vesměs týkala majetku. Policistům se podařilo objasnit dva starší případy, vloupání do prodejny a krádež materiálu, zaznamenali však i několik nových. V Jetřichově na Broumovsku se dosud neznámý poberta vloupal do stanice technické kontroly. V kanceláři odcizil finanční hotovost 5 a půl tisíce korun.
Náchodští policisté vyjížděli k nahlášenému vykradení kabiny nákladního vozu. Během pěti minut za bílého dne zatím nezjištěný poberta vnikl do otevřené kabiny nákladního vozu u nakládací rampy jedné z prodejen v Bělovsi. Odcizil peněženku s 20.000 korunami. Obdobný případ zaznamenali a řeší i policisté z Jaroměře. Tam pachatel využil chvilkové nepřítomnosti motoristy, který odešel od vozidla a neuzamkl jej. Zloděj sebral příruční koženou tašku s doklady a platebními kartami a zmizel. Po pachateli nyní policisté pátrají. Opět přitom upozorňují řidiče, aby si v autech nenechávali žádné cennosti a i když vozy opouštějí jen na chvilku, aby je zamykali.
por. Bc. Eva Prachařová
13. 2. 2009
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem