Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 na Pardubicku

Středa 18. února 2009 s pardubickými policisty 

Ve středu  19. února 2009 prověřovali pardubičtí policisté celkem 9 podezření z trestných činů, zaevidovali 20 přestupků a zpracovávali 8 dopravních nehod, při nichž vznikla celková hmotná škoda ve výši asi 350.000 korun. Při nehodách nebyla žádná osoba zraněna.

Ráno o půl desáté nám oznámila paní z Přelouče, že pohřešuje svojí nezletilou dceru. Ta měla odejít z místa bydliště již v úterý okolo osmé hodiny ranní a do chvíle oznámení se nevrátila. Při telefonování na její mobilní telefon hovor matce vymačkávala. Přeloučští policisté využili své místní znalosti a dívku během krátké chvíle našli. Byla u svého kamaráda.

Další drzý zloděj ujel po natankování bez zaplacení od čerpací stanice v Pardubicích. Událost šetří policisté Obvodního oddělení Pardubice 4 jako přestupek proti majetku.

Přeloučští policisté byli ráno okolo 9. hodiny přivoláni do jednoho místního peněžního ústavu, kde prozatím neznámý zloděj rozbil vnější skleněnou výplň okna. Vzniklá škoda dosáhla výše 1.000 korun.
Dobrou práci odvedli a rychlý zásah předvedli policisté oddělení hlídkové služby. V dopoledních hodinách telefonovali občané, že se na střeše jednoho domu v ulici Jana Palacha, v blízkosti zastávky MHD,  pohybuje žena. Hlídka zjistila, že zde mělo dojít k napadení mezi otcem a synem, který do bytu bez povolení vnikl.  Žena pobíhající na střeše byla družka otce. Dvaadvacetiletý syn musel být umístěn na protialkoholní záchytnou stanici, neboť orientační dechovou zkouškou nadýchal 2,15 promile alkoholu.  Policisté Obvodního oddělení Pardubice 4 nyní věc šetří jako podezření z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci.

O několik metrů dále na  Chrudimskou ulici vyjížděli policisté Obvodního oddělení Pardubice 1 řešit roztržku mezi dvěma muži. Jeden z nich požadoval finanční částku po druhém za údajné nezaplacení faktury.

K jednomu vloupání a jednomu pokusu vloupání do vozidla vyjížděli včera o půl druhé odpoledne chvaletičtí policisté do obce Zdechovice. Řidič vozidla Ford Transit je přivolal ke svému poškozenému vozidlu, kde měl rozbité přední okénko. Když hlídka přijela na místo všimla si, že vedle je ještě další poškozené vozidlo Škoda Felicie. Z fordu nic odcizeno nebylo,  ale z felicie ano. Jeden případ byl vzhledem k výši škody zaevidován jako přestupek a druhý jako trestný čin.

V nočních hodinách vyjížděli policisté Obvodního oddělení Holice do jedné z přilehlých obcí, kam je přivolala místní obyvatelka. Sdělila, že je napadána svojí tchýni, které je 71 let. Na místo musel být přivolán lékař, který doporučil tchýni hospitalizovat v nemocničním zařízení.

Rušení nočního klidu vyjížděli v noci řešit policisté hlídkové služby do ulice Na Drážce. Osmačtyřicetiletý muž zde pouštěl nahlas hudbu a tu doplňoval hlučným verbálním projevem. Naštěstí zde postačila domluva.
por. Bc. Markéta Janovská
19. února 2009 

vytisknout  e-mailem