Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 v regionu

Čtvrteční den pardubických policistů 

Včera, ve čtvrtek 7. srpna 2008, nám na linku 158 telefonovalo celkem 88 osob. Dopravní policisté vyjížděli celkem ke 12ti dopravním nehodám, při nichž byly 3 osoby zraněny lehce a celková škoda dosáhla výše přes 270.000 korun. Prověřovat jsme začali 12 nových podezření z trestných činů a zdokumentovali jsme přes 70 přestupkových jednání. Nejvíce přestupků řešili policisté v oblasti dopravy.
   Z Kostěnic nám volala místní obyvatelka, že před jedním z domů volně pobíhá nějaký pes. Hlídka policistů Obvodního oddělení Holice jela na místo, avšak žádného volně pobíhajícího psa již nenalezla.
   Z Přelovic nám zase tamní občané oznamovali, že na autobusové zastávce u hájovny spí zřejmě  bezdomovec a že údajně znečistil okolí. Na místo vyjeli věc prověřit policisté Obvodního oddělení Přelouč, kteří žádný nepořádek na zastávce neshledali, nicméně bezdomovce odtamtud vykázali.
   Okolo dvanácté hodiny polední žádal nějaký muž, aby hlídka policistů přijela k písníku Hrádek, kde údajně v křižovatce špatně parkují vozidla a nedá se uvedenou křižovatkou projet. Na místo jeli policisté Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč, kteří zajistili, aby špatně parkující vozidla byla přeparkována.
   Do Holic si nás přivolal majitel pozemku, na který mu někdo neoprávněně navezl velké množství pilin. Policisté případ zaevidovali jako přestupek a majitel uvedl, že mu bude způsobena škoda asi 1.000 korun, které bude muset vynaložit na odstranění pilin.
   Jeden z cestujících, který se nacházel v hale Českých drah v Pardubicích si stěžoval, že nejen jeho, ale i ostatní občany obtěžují místní bezdomoci a loudí na nich peníze. Operační důstojník na místo poslal hlídku policistů oddělení železniční policie, kteří bezdomoce z nádraží vykázali a důrazně jim domluvili.
   Divit se nestačil oznamovatel, který krátce po půl druhé odpoledne vykládal v Polabinách z nákladního vozidla pivo. Prozatím neznámý a poněkud drzý pachatel přišel k jeho vozidlu, rozbil okno, ale než stačil cokoliv ukrást, tak ho oznamovatel vyrušil a zloděj utekl. Věc evidují policisté obvodního oddělení.
   Po druhé hodině odpolední nám nahlásila žena, že v Kuněticích onanuje nějaký muž před prodavačkou zmrzliny. Na místo prý přijel bílým vozidlem Škoda Felicie. Než se na místo dostavila hlídka policistů, „onanista“ byl již pryč.
   Z městské části Studánka, ulice Erno Košťála nám volal pán, že u jednoho z domů parkuje na trávě bílé vozidlo. Na místo jeli policisté skupiny silničního dohledu, ulici projeli, žádné špatně parkující vozidlo se tam však již nenacházelo.
   Krátce před třetí hodinou odpolední nám opět bylo oznámeno, že u písníku Hrádek jsou špatně zaparkovaná vozidla, která parkují i v zákazu zastavení. Na místo tentokrát vyjeli policisté skupiny silničního dohledu, kteří si na všechny hříšníky počkali a postupně je „odměňovali“ blokovými pokutami.
   V Černé za Bory včera probíhalo frézování vozovky. Městská policie řídila provoz, avšak řidiči byli tak neukáznění, že naše dopraváky požádala o pomoc při řízení provozu.
   Dozorčí letiště Pardubice nám asi o půl sedmé večer oznámil, že v obci Starý Máteřov někdo pouští draka v letové hladině letadel. Věc ihned vyjeli řešit  policisté Obvodního oddělení Pardubice IV. Muže, který dětem pouštěl draka našli, dlouhou šňůru mu zkrátili a dozorčího letiště vyrozuměli.
   V noci šla po silnici I/35 mezi Holicemi a Chvojencem žena. Nám proto zatelefonoval pozorný pán, který s ní chvíli hovořil a zdálo se mu, že paní není v pořádku a má strach, aby jí nějaké auto nesrazilo. Na místo vyjeli policisté obvodního oddělení a sanitka, kteří ženu vyzpovídali, ošetřili a zavezli domů.

vytisknout  e-mailem