Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

25. a 26. prosince

KARLOVARSKÝ KRAJ - Případy o vánočních svátcích. 

Případy, které řešili policisté na Štědrý den jsme zveřejnili 25. prosince v článkuZDE.
Další dva sváteční dny řešili policisté z celého Karlovarského kraje 8 dopravních nehod. Všechny se obešly bez vážných zranění. V obou dnech řešili policisté také nejrůznější trestné činy či přestupky:
 
Boží hod vánoční - 25. 12. 2013
 
Od dopravní nehody, ke které došlo ve 20:30 hodin v Sokolově, odjel řidič vozidla Seat. Policisté o půl hodiny později našli na centrálním parkovišti v Lokti poškozené vozidlo Seat a díky dobré místní znalosti zjistili také majitele vozidla. Vyzvali jej, aby je následoval ke svému vozidlu. Muž popřel, že by vozidlo řídil a odmítl se podrobit dechové zkoušce na alkohol. Na výzvu policistů, aby předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla uvedl, že je má v autě. Policista tak vyzval muže, aby doklady z vozidla vyndal avšak ze strany spolujezdce. To se muži nelíbilo a ani na opakovanou výzvu policisty nereagoval. Policista tak byl donucen použit hmaty a chvaty a muže zajistit. Následně byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde se opakovaně odmítl podrobit dechové zkoušce i odběru krve. Celá záležitost se nadále šetří.
 
Dopoledne zadrželi policisté 27letého muže z Horního Slavkova a sdělili mu podezření ze zpronevěry. O dva dny dříve měl na základě dohody o provedení práce prodávat zboží na vánočním trhu v Německu. Po návratu zpět do ČR pomáhal ještě majitelce vykládat zbylé zboží z auta, když však mělo dojít k předání a vyúčtování peněz, muž odešel i s tržbou, která činila téměř 60 tisíc korun. Policistům netrvalo dlouho a muže 25. 12. 2013 zadrželi při návštěvě jeho rodiny. Podezřelý se ke zpronevěře doznal. Větší část peněz zpronevěřených peněz prohrál v automatech a jen nepatrná část peněz se vrátila zpět poškozené.  
V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelému až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Dopravní nehodu s největší škodou řešili dopravní policisté z Karlových Varů (viz foto dopraní nehoda). Řidič vozidla Lada Niva s přívěsným vozíkem jel v 11:30 hodin směrem od obce Javorná k obci Německý Chloumek. Na rovném úseku odbočoval řidič vlevo na polní cestu. Při odbočování ohrozil na ním jedoucí řidičku vozidla Audi, která ho předjížděla. Následně došlo ke střetu vozidel. Nikdo nebyl naštěstí zraněn a dechová zkouška u obou řidičů vyšla s negativním výsledkem. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 260 tisíc korun. Případem se dopravní policisté nadále zabývají.
 
2. svátek vánoční - 26.12. 2013
 
Sokolovští kriminalisté se zabývají případem požáru v jednom z bytů v Sokolově. Díky všímavosti dopravních policistů, kteří projížděli kolem domu a všimli si šlehajících plamenů z okna, se obešla celá záležitost bez zranění. Policisté okamžitě vyrozuměli operační středisko, aby vyslali na místo hasiče a sami začali zajišťovat pomoc lidem v domě a v okolí. Na místě se také nacházel sokolovský policista mimo službu, který šel náhodou kolem. Do celé akce se tak dobrovolně zapojil a pomáhal svým kolegům v zajišťování bezpečnosti.
Celý případ požáru se prověřuje. Zjišťuje se, zda došlo k úmyslnému zapálení nebo nešťastné náhodě. Také se zabýváme okolnostmi požáru. Při hoření došlo k poškození vybavení obývacího pokoje a k zakouření prostor bytu a společných prostor domu. K žádnému vážnému zranění naštěstí nedošlo.
 
V devět hodin večer došlo v Karlových Varech v ulici Varšavské k výtržnictví. Na místě veřejnosti přístupném mělo dojít ke slovnímu i fyzickému napadení poškozeného. Pachatel se svým jednáním tak měl dopustit hrubé neslušnosti a výtržnosti. Poškozený byl po útoku hospitalizován v nemocnici. Policisté z Karlových Varů se případem zabývají a zjišťují, zda se výtržnictví mohl dopustit 21letý muž z Karlovarska. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
27. prosince 2013
 
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem