Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

3,06 promile, 2,03 promile,…

ZLÍNSKO: …policisté odhalili další opilce za volantem.  

Neuvěřitelné tři promile alkoholu v dechu naměřili policisté ze zlínského pohotovostního a eskortního oddělení šestadvacetiletému řidiči ze Zlínska. Tento byl policejní hlídkou zastaven krátce před sobotní půlnocí v obci Lhotka nedaleko krajského města. S naměřenou hodnotou řidič souhlasil a na místě přišel o řidičský průkaz.
O dvě hodiny později byli podobně úspěšní i policisté z otrokovického obvodního oddělení. Na ulici Zlínská v Otrokovicích zastavili vozidlo, jehož řidič se před jízdou notně posilnil alkoholem. Výsledek dechové zkoušky sice nebyl tak vysoký jako u řidiče ve Lhotce, nicméně naměřené dvě promile alkoholu se také výrazně liší od zákonem určené nulové hodnoty. Čtyřiatřicetiletý muž ze Zlínska tak může na řízení na nějakou dobu zapomenout. I jeho řidičský průkaz skončil v rukou policistů.
Oba řidiči jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim kromě peněžitého trestu nebo zákazu činnosti hrozí i trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 

25. února 2013, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem