Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

3 případy nebezpečného vyhrožování

SOKOLOV - Dopustili se i dalších přečinů  

Sokolovští policisté včera v jednom případě zahájili úkony trestního řízení a v dalších dvou případech již sdělili nejenom podezřeni z přečinu nebezpečného vyhrožování ale i dalších přečinů.
 
V prvním případě měl muž pod vlivem alkoholu vyhrožovat a pokusit se ublížit na zdraví své družce. Svoji družku měl napadnout dvěma údery otevřenou dlaní do obličeje a později ji měl i fyzicky napadnout tentokrát do zad rukou sevřenou v pěst. Útok doprovázel urážkami a výhružkami dalším fyzickým násilím. Žena dostala strach a obavu o své zdraví a život, protože o pár dní předtím ji muž napadl takovým způsobem do obličeje, že musela vyhledat lékařské ošetření v nemocnici. Muž byl policisty na 10 dní vykázán ze společné domácnosti.
 
V dalším případě sdělili policisté podezření 28letému muži z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Muž na místě veřejnosti přístupném sprostě nadávat poškozenému, který venčil psa. Poté pod pohrůžkou ublížení na zdraví chtěl, aby ho muž následoval, když se tak nestalo, vytáhl nůž a opět vyhrožoval. Zřejmě si však vzápětí vše rozmyslel, protože poté uklidil svůj nůž a odešel. V poškozeném však vzbudil obavu o svoje zdraví a život.
 
Posledním případ se stal v jedné ze Sokolovských restaurací. Devětadvacetiletý muž je podezřelý z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, kterého se měl dopustit na jednom z hostů restaurace. Nejdříve do poškozeného strčil ve dveřích do restaurace a slovně ho urážel. O chvilku později však hosta napadl i fyzicky úderem pěstí do obličeje. V dalším útoku mu zabránili návštěvníci restaurace.
 
Za přečin nebezpečné vyhrožování hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, za výtržnictví může jít až na dva roky do vězení a v případě ublížení na zdraví může být potrestán odnětím svobody až na 3 roky.
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
16. června 2011

vytisknout  e-mailem