Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

4 roky za napadení strážníka

LOUNY – Napadení strážníka, Poškození bankomatu, Krádež radiátorů 

Napadení strážníka
Dne 5. 9. 2011 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání podle ustanovení § 160 odstavce 1 trestního řádu pro trestný čin násilí proti úřední osobě, kterého se dopustil tím, že dne 5. 9. 2011 v 18.05 hodin fyzicky napadl strážníka městské policie Žatec a to tak, že jej v úmyslu působit na výkon úřední osoby udeřil jedenkrát zavřenou pěstí pravé ruky do oblasti pravého ramene, dále jej chytil kolem krku do takzvané kravaty, čímž mu způsobil poranění v oblasti pravého palce horní levé končetiny a poškození služebního trika v hodnotě 400 Kč. Za tento trestný čin pachateli hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.
 
Poškození bankomatu
Dne 5. 9. 2011 sdělili policisté podezřelému, podle § 179b odstavec 3 trestního řádu, podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví, kterých se dopustil tím, že dne 5. 8. 2011 přistoupil v Žatci na náměstí Svobody k bankomatu, vložil do něj svou platební kartu s tím, aby zjistil jaký má zůstatek peněz na svém účtu. Poté chtěl ze svého účtu vybrat finanční hotovost, ale bankomat mu požadovanou hotovost nevydal a dále zjistil, že mu nejde z bankomatu vyjmout jeho platební karta. Proto vzal z kamenného odpadního koše, který stál vedle bankomatu plechovou schránku na odpad a touto udeřil do bankomatu, u kterého poškodil rámeček a skleněný kryt obrazovky. Tímto jednáním způsobil škodu ve výši 21 173 Kč.
 
Krádež radiátorů
V době od 4. 9. do 5. 9. 2011 dosud neznámý pachatel po vyhnutí okenní mříže nezjištěním předmětem, vnikl do budovy v bývalých kasárnách v Podbořanech, kde následně odcizil 12 ks litinových radiátorů a 20 ks trubek o délce 2,6 metru. Tímto svým jednáním způsobil celkovou škodu 4 554 Kč.
 
 
Další zprávy budou až ve čtvrtek 8. 9. 2011.
LOUNY 6. 9. 2011
por. Ing. Tomáš Krupička

vytisknout  e-mailem