Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

4 vstupy do obydlí, 4 zásahy vedoucí k záchraně

JIČÍNSKO – Rušný víkend jičínských policistů. 

Jičínským policistům se společně s hasiči od pátku do neděle podařily 4 zásahy vedoucí k záchraně osob při prověřování nahlášených událostí. Jako první obavu o souseda nahlásil v pátek po poledni muž, který si všiml, že jeho soused si nevyzvedává stravu, kterou mu vozí stravovací společnost. Když muž nereagoval ani na bouchání, ani volání, využili policisté oprávnění, které jim dává zákon o Policii ČR, a to vstup do obydlí. Po vstupu do domu našli ležet muže pod schody, již s viditelnými proleženinami. Okamžitě jej proto předali přivolaným záchranářům.

V sobotu odpoledne nahlásil obavu o svého otce jeho syn. Policisté na místě ve spolupráci s hasiči opět vstoupili do obydlí a našli muže ve špatném zdravotním stavu. Následně byl záchrannou službou převezen do nemocnice.

V neděli vyráželi policisté ke dvěma dalším případům, kdy ve spolupráci s hasiči opět vstupovali do obydlí. Nejdříve k ženě, kterou dovedl její známý domů, následně však zaslechl ránu a jelikož nereagovala na zvonění, rozhodl se přivolat pomoc. Ženu našli policisté ležet na zemi. Následně byla vyšetřena přivolanou záchrannou službou. V druhém případě policisté s hasiči vstupovali do domu muže, léčícího se s cukrovkou, o něhož měla strach jeho dcera. Jelikož neměla klíče od bytu a otec nereagoval na bouchání, zvonění ani volání, rozhodla se přivolat pomoc. Policisté muže našli ležet na zemi a předali ho do péče lékařů.

Tyto příběhy by nemusely mít šťastné konce, kdyby nebylo všímavých lidí, kteří by nás na tyto případy neupozornili. Poděkování proto patří všem, kteří k záchraně jakoukoli měrou přispěli.

por. Mgr. Lucie Konečná
13.3.2023, 11:15hod.

vytisknout  e-mailem