Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

41. Žádost o informace týkající se počtu dopravních nehod v obci Hrádek

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost č.41

Dne 3. listopadu 2023 obdrželo Krajské ředitelství policie Pardubického kraje (dále jen „povinný subjekt“) prostřednictvím datové schránky žádost žadatele o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen „informační zákon“), v rámci které žadatel požadoval poskytnutí následujících informací:

Žádám o poskytnutí následujících informací souvisejících s vyšetřováním dopravních nehod v katastru obce Hrádek u Pardubic (část obce Srch v okrese Pardubice).

Předem děkuji za zaslání přehledové tabulky za období let 2000-2023.

Tabulka by měla mít následující formát:

datum / počet a typ účastníků (řidič / chodec...) / příčina dopravní nehody (nedání přednosti v jízdě, nepřiměřená rychlost apod.) /důsledky dopravní nehody (zranění, majetková škoda apod.) viz příloha žádosti.

Předem děkuji“.

Povinný subjekt po prostudování žádosti žadatele ve spolupráci s dotčeným organizačním článkem (dopravní inspektorát územního odboru Pardubice povinného subjektu) sděluje v souladu s § 6 odst. 1 informačního zákona („povinný subjekt sdělí žadateli údaje umožňující vyhledání a získání zveřejněné informace“), že Policejní prezidium České republiky společně s Centrem dopravního výzkumu provozuje internetové stránky poskytující statistické údaje ohledně nehodovosti na území České republiky. Aplikace je určena odborné i široké veřejnosti a nabízí statistické vyhodnocení dopravních nehod od roku 2006 (Policie České republiky začala přesněji evidovat dopravní nehody až od roku 2006 s ohledem na zavedení systému GPS). V sekci Statistiky si žadatel může sám filtrovat nehody na základě časové či prostorové lokalizace a podle 64 parametrů, které Policie České republiky eviduje. Výsledek lze exportovat do pdf. K aktualizaci dat dochází jednou měsíčně. Internetové stránky jsou dostupné prostřednictvím odkazu https://nehody.cdv.cz/, kde v záložce Statistiky lze po zadání požadovaných údajů získat potřebné údaje v mapovém podkladu.

vytisknout  e-mailem