Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

48 hodin na Jičínsku

Neodbytný zákazník o sobě tvrdil, že je čert 

Během uplynulých dvou dnů přijali policisté na lince 158 desítky oznámení, která se ne vždy zakládala na pravdě. Jedno z nich učinila v úterý 16. listopadu žena z malé obce na Novopacku, která uvedla, že ji fyzicky napadl bývalý přítel. Dále policistům sdělila, že ji bolí hlava, ale že lékařské ošetření nevyhledala. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že zřejmě k žádnému útoku nedošlo. Žena neměla zjevná poranění a navíc měl být její bývalý přítel v době útoku v zaměstnání. Nakonec vyšlo najevo, že mají mezi  sebou spor ohledně bytu, který zřejmě chtěla žena tímto krokem vyřešit.
 
V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Nové Paky a Valdic, kde došlo k dopravním nehodám. V obou případech se účastníci na místě dohodli a společně vyplnili euroformuláře.
 
V odpoledních hodinách upozornil na lince 158 neznámý řidič na poruchu světelné signalizace před železničním přejezdem, kde se tvořily dlouhé kolony vozidel. Službu konající policista předal věc pracovníkům drah, kteří závadu odstranili.
 
Po sedmnácté hodině se dostavila na policii v Hořicích majitelka  obchodu s tím, že jí den předtím obtěžoval jeden z místních občanů. Nejdříve chtěl, aby mu nalila víno, což z pochopitelných důvodů neučinila. Poté prodejnu opustil. Ne však na dlouho. Po několika minutách se vrátil a dožadoval se polibku. To už žena nevydržela a vykázala ho z prodejny ven. Nakonec ji neodbytný  zákazník přišel alespoň zatknout a  přitom držel v ruce plechovou turistickou známku.  Nutno zdůraznit, že se v tomto případě nejednalo o jeho první návštěvu. Už několik dní předtím v prodejně tvrdil, že je  čert. Vzhledem k tomu, že se z jeho strany jedná o opakované obtěžování, případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží se vydala po devatenácté hodině  nepoctivá zákaznice, která v oddělení maso -  uzeniny odcizila šišku salámu v hodnotě 60 korun. Nakonec byla bez večeře, neboť ji při krádeži odhalil pracovník místní bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devětatřicetiletou ženu, která nejenže musela pochutinu vrátit, ale navíc z obchodu odešla s ostudou a s pokutou ve výši 1 tisíc korun.
 
Na hluk, který vycházel po dvaadvacáté hodině v Nové Pace  z bytu v panelovém domě v ulici K Hájku, si stěžovali ostatní nájemníci. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o rodinnou oslavu. Všichni zúčastnění přislíbili, že se ztiší, aby nerušili noční klid a ostatní v domě mohli spát.
 
Ve středu 17. listopadu v Den boje za svobodu a demokracii, byl na Jičínsku celkem klid. Po sedmé hodině ranní si všimla policejní hlídka při pravidelné obchůzce v Jičíně  klíčů, které trčely v zámku garážových vrat v Konecchlumského ulici. Muži zákona vrata zajistili a majiteli napsali vzkaz, kde si má klíče vyzvednout.
 
V dopoledních hodinách řešili policisté v Libáni neshody mezi sousedy, které se týkaly parkování vozidel před domem. Nakonec se na místě domluvili a další přítomnost policistů nevyžadovali.
 
Po poledni proběhl v Hořicích pokojný protest studentů proti zrušení čtyřletého gymnázia. Asi  400 osob se vydalo od budovy gymnázia přes Smetanovy sady až před budovu městského úřadu. Během akce, která trvala do šestnácté hodiny, nedošlo k žádné výtržnosti ani k jinému protiprávnímu jednání.
 
Po čtrnácté hodině se obrátil na policii muž s tím, že v lese u Vřesníku zmateně pobíhá asi pětaosmdesátiletý muž. Naštěstí ho oznamovatel neopustil a došel s ním až k Brtvi, kde už na něj čekali příbuzní. A tak nakonec vše dobře dopadlo a starý pán se  dostal v pořádku domů.
 
Na větev, která ležela v podvečerních hodinách na obchvatu Jičína, upozornil jeden z projíždějících řidičů. Hlídka, která vyjela na místo, už ale žádnou větev nikde nenašla. Zřejmě ji odstranil některých z dalších motoristů, který projížděl kolem.
 
„Mám zloděje na zahradě,“  křičel nad ránem do telefonu muž z malé obce na Hořicku. Údajně se jednalo o dvě osoby, které měly na jeho zahradě krást zeleninu. Hlídka na místě však žádný pohyb cizích osob nezaznamenala.
nprap. Hana Klečalová  
18. 11. 2010
 
 
 
 


 

vytisknout  e-mailem