Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

48 hodin na Náchodsku

Falešný topenář kradl u seniorky 

Během sváteční středy 28. října 2009 a předcházejícího úterý 27. října 2009 policisté náchodského regionu zpracovali 31 nových spisů, z toho 12 spisů se týkalo nových trestných činů a 15 spisů nových přestupků. Čtyři spisy se týkaly netrestních záležitostí.
 
Na linku tísňového volání 158 se v úterý obrátilo 48 a ve středu 45 občanů. Volající lidé nečinili rozdíly mezi pracovním a svátečním dnem, jen poměr mezi využitelnými a nevyužitelnými voláními byl výrazně příznivější v pracovní den. Během středečního svátku více než polovina občanů volala zbytečně. Celkem 25 volání policisté tísňové linky vyhodnotili jako telefonáty nevyužitelné.
 
Policisté vyjížděli k majetkové trestné činnosti, občané oznamovali ponejvíce vloupání do domů a automobilů, či krádeže peněženek a mobilních telefonů. Hlídky řešily také občanské neshody a partnerské hádky. Policisté z náchodského obvodu vyjížděli k prohřešku proti občanskému soužití. Náchodskému regionu se také nevyhnula ani trestná činnost na seniorech.
 
Za falešného topenáře se vydával dosud neznámý pachatel v úterý dopoledne v Dolanech u Jaroměře. Muž přišel do domu 34leté seniorky a vydával se za kontrolora topení. Během „měření“ starou paní požádal o rozměnění peněz. Ta mu vyhověla. Když údajný topenář-kontrolor odešel, teprve pak zjistila, že jí v nestřeženém okamžiku odcizil hotovost ve výši 6 a půl tisíce korun z psacího stolu.
 
Náchodští muži zákona opět připsali do statistik další dvě odcizená jízdní kola. Zloděj se neostýchal vejít do areálu střední školy a ze dvora odcizil dvě horská jízdní kola. Majitelům nepomohl ani fakt, že si je zamkli lankovými zámky ke kovovému stojanu.
 
Dopravní policisté vyjížděli k jedné nahlášené dopravní nehodě, která se obešla bez zranění. Nehoda, při níž šlo o banální zavadění zrcátky, se dostala až k policistům, protože řidič nákladního vozu jako jeden z účastníků nehody, odmítal komunikovat s řidičkou protijedoucího vozu. Ta nakonec vše nahlásila policii, policisté nehodu zatím dále prověřují.
 
Úspěch díky osobní a místní znalosti zaznamenali policisté z obvodního oddělení v Červeném Kostelci, kteří v úterý 27. 10. 2009 zadrželi celostátně hledaného muže. Eskortovali jej na služebnu a po provedeném výslechu nařízeném okresním soudem v Náchodě jej opět propustili na svobodu.
 
Další informace čtěte také v článcích
Dušičkový nájezd
Dětem neposílají výživné
V autě nebyly věci bezpečné
Krádež na poště
por. Bc. Eva Prachařová
29. 10. 2009

vytisknout  e-mailem