Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

5 krádeží, 2 nehody s alkoholem a 1 požár

RYCHNOVSKO/HRADECKO – Na svůj rozsudek čeká ve vazbě. 

Rychnovští kriminalisté obvinili ze spáchání přečinů krádež, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky 36letého muže, který je v tuto chvíli již vazebně stíhán. Muži dávají za vinu celkem 7 skutků, které měl způsobit na území Rychnovska a Hradecka v období od prosince roku 2022 do současnosti.

V pátek 9. prosince 2022 měl v Kostelci nad Orlicí rozbít dlažební kostkou okno u spolujezdce automobilu Opel Corsa, ze kterého měl odcizit mobilní telefon, nabíječky a nákupní tašku s potravinami a léky. Začátkem ledna tohoto roku měl v Libřicích odcizit vozidlo Škoda Octavia s úmyslem jej přechodně užívat. Se stejným úmyslem měl následně v období od 7. – 8. ledna 2023 odcizit v Hradci Králové automobil Citroen Berlingo, se kterým v pondělí 9. ledna 2023 havaroval. 

Mokré - 9.1.2023Odcizeným citroenem havaroval v katastru obce Mokré krátce před 17. hodinou, kdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy, vyjel mimo komunikaci, kde narazil do vodící tabule a stromu. Po dopravní nehodě se rozhodl z místa utéct, po 10 minutách a zhruba 200 metrech od nehody ho však nalezla hlídka cizinecké policie. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní. Muž nadýchal opakovaně 1,11 promile alkoholu a na výzvu se podrobil lékařskému vyšetření spojeném s odběrem krve.

Jakoby toho dosud nebylo málo, rozhodl se v krádežích automobilů pokračovat.Rychnov nad Kněžnou - 26.1.2023 Koncem ledna měl ve Skalici odcizit Škodu Octavia, se kterou měl, přestože mu byl zadržen řidičský průkaz, ve čtvrtek 26. ledna v odpoledních hodinách dorazit na čerpací stanici v Rychnově nad Kněžnou, natankovat přes 34 litrů prémiové nafty a bez zaplacení ujet. Za necelou půl hodinu od krádeže však s vozidlem mezi Javornicí a Rychnovem nad Kněžnou havaroval. Opět zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a při průjezdu zatáčkou skončil mimo komunikaci, kde se s vozidlem převrátil přes střechu. Po nehodě měl ve vozidle založit požár a z místa utéct. I v tomto případě se podařilo policistům muže zanedlouho najít. Hlídka obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou u něj provedla dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl opět pozitivní. Tentokrát muž nadýchal 1,57 a 1,17 promile alkoholu a dobrovolně se podrobil lékařskému vyšetření a odběru kontrolního vzorku krve.

Svým jednáním tak měl způsobit škodu přesahující 190 tisíc korun. V případě pravomocného rozsudku tak může skončit až na 3 roky za mřížemi.

por. Ing. Eliška Pospíšilová
31.1.2023, 8:30

Odkazy do noveho okna

Mokré - 9.1.2023

Mokré - 9.1.2023 

Detailní náhled

Mokré - 9.1.2023

Mokré - 9.1.2023 

Detailní náhled

Rychnov nad Kněžnou - 26.1.2023

Rychnov nad Kněžnou - 26.1.2023 

Detailní náhled

Rychnov nad Kněžnou - 26.1.2023

Rychnov nad Kněžnou - 26.1.2023 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem