Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

50. ročník MFF - průběh

KARLOVARSKO 

Policisté zajišťovali bezpečnost 
V noci z pátka 3. 7. na sobotu 4. 7. a ze soboty 4. 7. na neděli 5. 7. zabezpečovali policisté dohled nad bezpečně dopravní situací na Karlovarsku a na slavnostně otevřeném 50. MFF.
 
Při akci se zaměřili na dodržování stanovené rychlosti jízdy, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav vozidel, používání alkoholických nápojů a návykových látek a na dodržování ostatních ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
 
Během těchto dvou dopravních akcí zkontrolovali hlídky dopravních a pořádkových policistů přes 280 vozidel a uložili 33 blokových pokut. Řidiči zejména řídili svá vozidla s nevyhovujícím technickým stavem, dva řidiči řídili vozidla bez registrační značky, dále nepoužívali bezpečnostní pásy a zádržné systémy. Policisté zastavili jednoho řidiče, který řídil vozidlo bez řidičského oprávnění. Dále zjistili jednoho pachatele trestné činnosti a vypárali jednu hledanou osobu. Dopravní akce budou na Karlovarsku pokračovat.
 
První festivalové dny – do města přijelo kolem 25 tisíc návštěvníků
Karlovarští policisté společně se strážníky během festivalových dní společně slouží v speciálním mobilním komunikačním a informačním centru Policie České republiky a Městské policie Karlovy Vary. V průběhu prvních dní policisté zodpověděli několik stovek dotazů, nejčastěji odpovídají na dotazy, které se týkají různých míst v Karlových Varech, autobusové spojení, bankomaty, stanové městečko, lázeňské domy. Policisté z informačního centra v několika desítkách případů pomáhali také návštěvníkům, kteří se chystali na cestu domů, aby za volant neusedli pod vlivem alkoholu. U vozidla mobilního komunikačního centra lze pak nelézt i možnost občerstvení pro zvířata, které si majitelé vodí sebou. Tlumočník zde poskytoval dotazy návštěvníkům v jazyce německé, anglickém, ruském ale také se snažil pomoci návštěvníkům z Koreje.
 
Ve svátečním dni poskytli policisté celkem 130 informací, více jak desíka majitelů psů využila možnosti jejich občerstvení a několik řidičů se pak přišlo otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu a mohou se společně s kamarády a rodinami vrátit z návštěvy filmového festivalu domů. V jednom případě policisté poskytli první pomoc dívence z Chebu, která měla otlaky od bot a nemohla již chodit. Maminka holčičce otlaky ošetřila a ta si mohla dále užívat návštěvy filmového festivalu.
 
Násilí proti úřední osobě a výtržnictví 
Karlovarští kriminalisté od slavnostního zahájení 50. MMF v Karlových Varech řeší jeden závažný případ, ke kterému došlo dne 4. 7. v brzkých ranních hodinách. Na nábřeží Osvobození došlo ke slovní rozepři festivalových hostů, kteří byli v podnapilém stavu. Šestatřicetiletý muž měl následně fyzicky napadnout 26 letého muže a jeho o rok staršího kamaráda. K incidentu se ihned dostavili policisté. Při provádění zákroku agresor jednoho z policistů napadl. Ten mu v dalším jednáním zabránil. Následně však zakročujícího policistu zezadu napadl 28letý kamarád útočníka. Tomu ihned v dalším jednání zabránil druhý ze zakročujících policistů. Oba festivalový hosté ve věku 28 a 36 let z Prahy byli zadrženi a převezeni na policejní služebnu. Po jejich vystřízlivění jim policejní komisař sdělil podezření ze spáchání přečinu Násilí proti úřední osobě a Výtržnictví. Poté byli muži propuštěni.
 
Konec Karlovarského Mezinárodního filmového festivalu
Dnešní den byl poslední, kdy Karlovarští policisté společně se strážníky vyjeli v mobilním komunikačním a informačním centru Policie České republiky a Městské policie Karlovy Vary na Karlovarský Mezinárodní filmový festival.
 
I v tento den společná hlídka se pohybovala daných lokalitách. Zde  zodpovídaly dotazy návštěvníků, zodpovědní řidiči více jak v předešlé dny si přišli dobrovolně vyzkoušet dechovou zkouškou přítomnost alkoholu v dechu. Samozřejmě i poslední den mohli majitelé psů zde své kamarády napojit.
 
Nejkurióznější dotaz položil muž, který chtěl vědět jméno herce, který hrál kriminalistu v seriálu „Kriminálka Anděl“ a on se s ním vyfotografoval. Další dotazy pak směřovali na různá místa v Karlových Varech, hotely, restaurace autobusová nádraží, nebo i na program posledního dne, ale také kde se dá zaparkovat. V případě neobvyklých dotazů policisté využili internetu ve vozidle a mohli tak pomoci i v poslední den návštěvníkům 50 MFF v Karlových Varech s jejich dotazy nebo problémy.
 

vytisknout  e-mailem