Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech

KARLOVARSKO – Aktuální informace: 7. den. 

Aktuální informace

V pátek dne 6. července 2018 zavítali do našeho Mobilního komunikačního a informačního centra němečtí kolegové z ředitelství Chemnitz. V rámci společné hlídky přijeli s novým vozidlem značky Mercedes, které slouží jako pojízdná kancelář pro tiskové oddělení. Toto vozidlo bylo pořízeno z Evropského fondu pro regionální rozvoj – Ahoj sousede, Hallo Nachbar. Auto je vybavené generátorem, tudíž není odkázané na přívod elektřiny. Je v něm i připojení k internetu, jenž slouží tiskovému oddělení pro online zpravodajství ihned z místa. Při nasazení vozidla se počítá i se spoluprací s Policií České republiky, neboť vozidlo je vybaveno mimo jiné i nabíjecí stanici na vysílačky používané v České republice.

Během pátečního dne poskytla návštěvníkům festivalu společná hlídka policistů řadu informací, mezi nejčastější byla informace o výskytu nejbližšího bankomatu, nebo informace týkající se konkrétního místa, které návštěvníci hledají. Kvalitní jazyková vybavenost policistů byla na místě, neboť ve většině případech hledají cestu právě turisti z ciziny. Nejvíce využívaná služba byla dechová zkouška na alkohol, kterou se nechalo otestovat několik desítek zodpovědných řidičů.

Policisté během posledních dvou dní řešili několik krádeží. Ve středu dne 4. července 2018 v ranních hodinách využil neznámý pachatel podnapilosti poškozeného muže a z ruky mu vytrhl peněženku, ve které měl osobní doklady a finanční hotovost necelé 3 tisíce korun.

K další krádeži došlo ve stejný den v podvečerních hodinách. Neznámý pachatel měl odcizit v zázemí kinosálu odloženou kabelku, ve které měla poškozená majitelka mobilní telefon, osobní věci a peněženku s doklady a finanční hotovostí necelé 2 tisíce korun.

Ve čtvrtek řešili karlovarští policisté vykradený stan. Neznámý pachatel měl vniknout do prostoru stanu zřejmě v nočních hodinách a odnést si odsud peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí přes 1 tisíc korun, festivalový pas a další věci v celkové předběžně odhadnuté částce kolem 10 tisíc korun.

Všechny případy policisté prověřují.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
6. 7. 2018

Aktuální informace

V pondělí dne 2. července 2018 došlo v odpoledních hodinách k výtržnosti u jednoho z barů na festivalu. Té se měl dopustit neznámý muž, který měl po jednom z návštěvníků hodit do zad lahev. Mezi muži došlo nejprve k slovní rozepři a poté k fyzické potyčce. Poškozenému muži způsobil poranění v obličeji a náhodný svědek incidentu mu na místo přivolal zdravotní pomoc.

V úterý den 3. července 2018 oznámila v noci na tísňovou linku 158 návštěvnice festivalu, že jí byla odcizena kabelka, kterou měla zavěšenou na opěradle lavičky. V ní měla menší finanční hotovost a osobní doklady.

Ve středu dne 4. července 2018 krátce po půlnoci přijali policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře oznámení o vykradení osobního vozidla. Majitel vozidlo zaparkoval na parkovišti nedaleko centra při návštěvě filmového festivalu. Když se vrátil k vozidlu, zjistil, že mu z vozidlo byly odcizeny osobní věci v předběžné hodnotě kolem 20 tisíc korun. Ve stejný den oznámila v ranních hodinách brigádnice festivalu, že jí byla zřejmě odcizena platební karta. Z té mělo být vybráno kolem 2500 korun.

Všechny případy policisté v současné době prověřují.

Občas během festivalu dojde i k pozitivním událostem. Příkladem je toho např. nález batohu s oblečením a osobními doklady, který byl předán zpět majitelce. V dalším případě všímavá obsluha parkoviště nalezla na parkovišti osobní doklady, které předala policii. Ty byly následně zaslány na příslušný úřad dle místa bydliště.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
4. 7. 2018

Aktuální informace 2. 7. 2018

Vzhledem k velké kumulaci lidí, kteří přijeli na Mezinárodní filmový festival do Karlových Varů, se policisté potýkají z kapsáři, kterým tato akce nabízí mnoho příležitostí ke krádeži. Zloději využívají především nepozornosti lidí. Toho využil i zloděj během noci z pátka na sobotu. Poškozenému muži, který usnul zřejmě po náročném večeru v parku, odcizil batoh s mobilním telefonem a finanční hotovostí. Způsobil mu tak škodu kolem 15 tisíc korun.

V sobotu 30. 6. 2018 okradl kapesní zloděj 32letého návštěvníka festivalu. Využil jeho nepozornosti a v nestřeženém okamžiku mu rozepnul zip u tašky, kterou měl zavěšenou přes rameno. Odcizil z ní peněženku s finanční hotovostí různé měny v přepočtu na koruny kolem 42 tisíc korun a také osobní doklady. Ve stejný den řešili policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech případ zatajení věci. Zloděj využil nepozornosti návštěvnice festivalu a přisvojil si nálezem peněženku s finanční hotovostí kolem 18 tisíc korun, kterou žena nechala volně odloženou v kabince na dámské toaletě. V peněžence měla dále osobní doklady a několik platebních karet.

Během noci ze soboty na neděli pak neznámý zloděj využil nepozornosti 26leté ženy ve festivalovém baru, odkud jí z kabelky, kterou měla přehozenou přes rameno, odcizil mobilní telefon, osobní doklady a finanční hotovost. Způsobil jí tak škodu necelých 40 tisíc korun.

Jak se nestát obětí tzv. kapsářů?

Vyplatí se věnovat především pozornost okolí. Kapsáři využívají davu lidí, kde se na vytipovanou oběť natlačí a na krádež jim stačí jen pár vteřin. Proto je na místě být obezřetní, a pokud se někdo snaží na vás tlačit, okamžitě se snažte vzdálit. Tašky nebo batohy, kde mají návštěvníci uloženy peníze nebo jiné cennosti, není vhodné nosit na zádech. Důležitá rada pro pány, nenoste peníze ani doklady v zadních kapsách kalhot. Tato varianta je pro kapsáře nejsnadnější a vyprázdnění kapsy ani neucítíte. Návštěvníci festivalu by neměli nechávat své peněženky, cennosti, mobilní telefony a doklady navrchu svého zavazadla, ale naopak je uložit do vnitřních kapes oděvu, či na spodek kabelky nebo tašky. Dobré je také nosit doklady oddělené od finanční hotovosti.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Aktuální informace 1. 7. 2018

Policisté řešili dnes krátce po půlnoci před jedním z barů v centru Karlových Varů potyčku mezi asi 6 osobami. Při potyčce došlo ke zranění mladé ženy, ta byla převezena na ošetření do nemocnice. Případ šetříme jako přečin výtržnictví a nadále na něm pracujeme.

Návštěvníci filmového festivalu hojně vyhledávají také mobilní informační centrum, které je jim v centru města k dispozici. Obracejí se zde  na policisty a strážníky s různými dotazy nejčastěji na  cestu, bankomaty nebo různé památky. Pro jednoduší zorientování v lázeňské části města jim policisté a strážníci rozdávají mapy. Několik desítek zodpovědných řidičů se přišlo nechat otestovat, než usednou za volant, zda po festivalové noci nejsou ještě pod vlivem alkoholických nápojů. Mobilní a informační centrum využili také návštěvníci se svými čtyřnohými mazlíčky, kteří se zde v teplém počasí občerstvili vodou. V několika případech poctivý nálezci přinesli policistům a strážníků do mobilního informačního centra doklady nebo mobilní telefon. 

nprap. Kateřina Krejčí

Aktuální informace 30. 6. 2018

Zahájení Mezinárodního filmového festivalu se obešlo bez větších komplikacích. Policisté, kteří měli noční službu se však nezastavili. Operační středisko přijalo řadu oznámení, nejvíce o opilcích v ulicích, kteří často jevili známky intoxikace. Několik oznámení se týkalo také opilců, kteří se v nočních hodinách pohybovali v ulicích města. Naštěstí, ale nedošlo k větším šarvátkám ani napadením. První festivalovou noc jsme v centru města řešili několik přestupků v rovině občanského soužití.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

I letos bude posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak policistů v civilu.  Návštěvníci budou v centru města potkávat také policisty s dlouhými zbraněmi. „Delší dobu jsme ve spojení s organizátory festivalu. Společně připravujeme organizační a bezpečnostní opatření tak, aby tento filmový svátek mohli návštěvníci v klidu a bezpečně v Karlových Varech prožít,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, vedoucí Územního odboru Karlovy Vary.

Již 10. rokem mohou návštěvníci festivalu využívat také Mobilní komunikační a informační centrum, které je k dispozici od soboty do soboty (30. 6. 2017 - 7. 7. 2017) od 10 do 19 hodin. Vždy jsou připraveni pomoci 2 policisté a 1 městský strážník. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky či rusky. Toto mobilní centrum stojí ráno na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla. Každý rok pomáhají policisté návštěvníkům s orientací, najít různá místa jako např. bankomat, autobusové nádraží, hotel, či restauraci. K tomuto účelu pak rozdávají mapy, které pomohou turistům v orientaci ve městě.
Letos přijede na jeden den mediální vozidlo ze SRN. V rámci přeshraniční spolupráce přijedou s tímto speciálem kolegové PD Zwickau. Toto vozidlo nahradí naše Mobilní komunikační a informační centrum a jeden den bude jezdit v centru Karlových Varů společně s policisty ČR a městským strážníkem na stejné trase jako ostatní dny Mobilní komunikační a informační centrum.

Nezapomínáme ani na řidiče motorových vozidel, kteří mohou přijít a nechat se otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Nově si budou moci odnést alkoholtest a použít jej než budou chtít nasednout do vozidla a odjet. Myslíme také na čtyřnohé návštěvníky, tradičně pro ně máme připravenou čerstvou vodu, aby se mohli při procházkách na kolonádě, osvěžit.

Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží, a že všichni návštěvníci si tento filmový svátek užijí. O průběhu filmového festivalu vás budeme průběžně informovat v tomto článku.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
26. 6. 2017

Odkazy do noveho okna

MFF 6.7.18

MFF 6.7.18 

Detailní náhled

MFF 6.7.18

MFF 6.7.18 

Detailní náhled

MFF 6.7.18

MFF 6.7.18 

Detailní náhled

MFF 6.7.18

MFF 6.7.18 

Detailní náhled

MFF 6.7.18

MFF 6.7.18 

Detailní náhled

MFF 6.7.18

MFF 6.7.18 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem