Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

55. Mezinárodní filmový festival

KARLOVARSKO – Policisté jsou na filmový týden připraveni. 

Aktuální informace ke dni 27. 8. 2021:

Návštěvníci karlovarského filmového festivalu se každý den hojně obracejí na policisty a strážníky, kteří jsou k dispozici v Mobilním komunikačním a informačním centru. Kromě užitečných rad ohledně zabezpečení svých cenností při návštěvě filmového svátku se návštěvníci policistů dotazují například na cestu na konkrétní místo či na parkování v lázeňské části města.

Během festivalových dnů řešili policisté několik oznámení, která se týkala rušení nočního klidu, či drobných krádeží a ztrát. Během festivalu lidé nejčastěji ztrácejí mobilní telefony či peněženky.

Kromě toho policisté řešili například i případ výtržnictví. Ve čtvrtek 26. srpna letošního roku měl v nočních hodinách šestadvacetiletý muž ze Sokolovska před vchodem do jednoho z restauračních zařízení v Karlových Varech před zhruba dvěma desítkami osob fyzicky napadnout teprve osmnáctiletého mladíka z Prahy. Toho měl nejdříve kopnout do oblasti břicha a následně pěstí udeřit do obličeje. Dalšímu napadení zabránila přivolaná policejní hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – město. Policisté šestadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Kuriozitou byl muž, který ve středu 25. srpna přišel za policisty do Mobilního komunikačního a informačního centra s prosbou o provedení orientační dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Tu chtěl provést preventivně před svým odjezdem z Karlových Varů. Policisté s mužem orientační dechovkou zkoušku provedli a ta vyšla s pozitivním výsledkem přes tři promile. Muž tak za volant neusedl, naopak si prodloužil svou návštěvu na filmovém festivalu.

nprap. Jakub Kopřiva
27. 8. 2021

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktuální informace ke dni 23. 8. 2021:

První dny Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech jsou za námi a policisté do dnešního dne přijali několik oznámení týkající se například krádeže či různých ztrát. Hned první den festivalu, tedy v pátek 20. srpna 2021, dosud neznámý pachatel měl využít chvíle nepozornosti muže sedícího v místní restauraci a ze stolu mu odcizit odloženou příruční tašku. V té měl muž například peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a svazek klíčů. Následující den se měl nálezem obohatit nepoctivý nálezce platební karty, kterou v ten den ztratil devětadvacetiletý muž spolu s osobním dokladem. Než si kartu stihl zablokovat, měl z ní nálezce bezkontaktně zaplatit v několika případech v různých prodejnách a způsobit škodu za téměř 2 tisíce korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení a oba dva případy prověřují. Téhož dne bylo na linku 158 přijato oznámení, ve kterém muž uvedl, že nemůže najít svou dceru. Naštěstí vše dobře dopadlo, neboť policejní hlídka dívku po krátké chvíli vypátrala a předala v pořádku oznamovateli.

V souvislosti se zmíněnými případy nabádáme návštěvníky festivalu, aby zvýšili pozornost svému okolí a dbali zvýšené pozornosti svým cennostem.

nprap. Eva Valtová
23. 8. 2021

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktuální informace ke dni 22. 8. 2021.

Zahájení filmového festivalu se obešlo bez jakýchkoliv větších komplikací. Vzhledem k tomu, že v centru lázeňského města je díky tomuto filmovému týdnu větší kumulace lidí, nabádáme návštěvníky k větší opatrnosti. 

Tzv. kapsáři vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí a využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi. Kradou bleskově a krádež mají pečlivě nacvičenou. Věnujte proto pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo tlačí, snažte se okamžitě vzdálit. Své kabelky, tašky, batohy apod. nikdy nespouštějte z očí a nenoste je na zádech, kam nevidíte. Kabelku noste pokud možno u těla a využívejte různá zapínání a zadrhovadla. Kabelky přes rameno mějte vždy uzavřené a pod kontrolou. Peněženku, doklady, mobilní telefony a ostatní cennosti nenechávejte navrchu tašek či kabelek.

Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou! Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování spojeného s odcizením dokladů, platebních karet, mobilních telefonů apod.

kpt. Bc. Zuzana Týřová
22. 8. 2021

 

V sobotu dne 21. srpna 2021 se po roční odmlce vrací do Karlových Varů tradiční Mezinárodní filmový festival, který v letošním roce slaví 55let od jeho vzniku. Tento festival je největším filmovým festivalem v České republice a nejprestižnějším filmovým festivalem ve střední a východní Evropě. Na tento filmový týden se každoročně těší tisíce návštěvníků, kteří se do lázeňského města sjíždějí ze všech koutů světa.

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje jsou již připraveni a jako vždy bude na tento týden posílen výkon služby jak uniformovaných policistů, tak i policistů v civilu. Dohlížet na bezpečnost budou také policisté s dlouhými zbraněmi, které mohou návštěvníci festivalu potkávat v centru lázeňského města. Na zahájení i ukončení filmového festivalu bude použita antidronová ochrana. „Již delší dobu jsme s organizátory Mezinárodního filmového festivalu v kontaktu a společnými silami připravujeme bezpečnostní a organizační opatření, aby celý festival mohli návštěvníci prožít především v klidu a bezpečí,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, ředitel Územního odboru Karlovy Vary.

Jako v předchozích ročnících festivalu mohou návštěvníci po celou dobu jeho konání využívat služby Mobilního komunikačního a informačního centra. To je k dispozici od soboty dne 21. srpna 2021 do následující soboty dne 28. srpna 2021, a to každý den od 10 do 19 hodin. Sloužit v něm bude společná hlídka policistů a Městských strážníků, kteří jsou připraveni pomoci návštěvníkům např. s orientací ve městě, nebo poradit, kde najít bankomat, autobusové nádraží, hotel apod. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví např. německy, anglicky, rusky a dokonce i španělsky. Opomenuti nejsou ani řidiči motorových vozidel, neboť ti se mohou přijít otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. I když v předpovědi počasí prozatím nejsou hlášeny během festivalu horké tropické dny, přesto policisté myslí i na čtyřnohé návštěvníky, pro které mají vždy připravenou čerstvou vodu. Toto mobilní centrum začíná každý den na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla.

Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží a že všichni návštěvníci si tuto velkou událost užijí v poklidu. O průběhu filmového festivalu Vás budeme průběžně informovat v tomto článku.

kpt. Bc. Zuzana Týřová
20. 8. 2021

Odkazy do noveho okna

MFF Karlovy Vary 2021

MFF Karlovy Vary 2021 

Detailní náhled

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2021

Mezinárodní filmový festival Karlovy Var... 

Detailní náhled

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2021

Mezinárodní filmový festival Karlovy Var... 

Detailní náhled

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2021

Mezinárodní filmový festival Karlovy Var... 

Detailní náhled

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2021

Mezinárodní filmový festival Karlovy Var... 

Detailní náhled

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2021

Mezinárodní filmový festival Karlovy Var... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem