Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zmizel nakladač s klíčky v zapalování

HRADECKO - Z areálu firmy na Nechanicku, škoda 350 tisíc korun  

Hradečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci ze soboty na neděli 11. prosince 2011 odcizil z oploceného areálu zemědělské společnosti ve Dlouhých Dvorech na Královéhradecku nakladač.

Zloději v krádeži nezabránil ani visací zámek na bráně. Po jeho násilném překonání se neznámý pachatel dostal do areálu, kde z kravína odcizil zaparkovaný nakladač. Podle oznamovatele byly klíčky od nakladače ponechány v zapalování. Zloděj pravděpodobně s nakladačem vyjel ven z kravína a potom se strojem najel na připravené vozidlo (tahač nebo podvalník).
Krádež zjistil jeden ze zaměstnanců po příchodu do práce v neděli 11. prosince 2011 kolem páté hodiny ráno. Podle oznamovatele byl stroj naposledy na svém místě v sobotu 10. prosince 2011 před osmou hodinou večer. Muži zákona po oranžovém nakladači značky Locust L typ 752 ihned vyhlásili celostátní pátrání. Stroj pořízený před šesti lety za 600 tisíc korun si dnes firma cení na 350 tisíc korun. Škoda na visacím zámku je odhadnuta na sto korun. Nakladač zmizel, přestože byl areál v noci osvětlený.

Kriminalisté nyní zjišťují všechny okolnosti případu.

Uvítáme jakékoliv informace od občanů, které by nám pomohly vypátrat pachatele. Případní svědci mohou podat informace policistům na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Ilustrační fotografie

nprap. Anna Pešavová - 13. prosince 2011 (12:30)
 

vytisknout  e-mailem