Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Manželé vykrádali otčímovi konto

HRADECKO - Teď jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi  

Z vykrádání bankovního účtu je důvodně podezřelý sedmadvacetiletý nevlastní syn a jeho o rok mladší manželka. Manželé žijící s poškozeným ve společně obývaném bytě v Hradci Králové se celkem  v pěti případech zmocnili jeho volně odložené platební karty. Přitom nevlastní syn věděl k platební kartě PIN kód od své matky, který řekl své manželce za účelem provedení výběru finanční hotovosti. Žena poté v průběhu čtyř březnových dnů z jednoho bankomatu v Hradci Králové postupně vybrala 5.500 korun.

Podle poškozeného byly výběry provedeny vždy, když se po noční směně vrátil domů a šel si lehnout. Přitom když spal, mu museli vytáhnout platební kartu z kapsy kalhot, které měl volně odložené na židli.
Žena věděla, že platební kartu má poškozený uloženou v kapse kalhot, které když se vrátil z noční směny domů nechal pokaždé ležet na židli. Prý mu kartu vzala, když o tom poškozený nevěděl a pak provedla z bankomatu výběr peněz. Poté kartu vrátila na stejné místo. Podrobněji krádež policistům odmítla popsat. Podle nevlastního syna jeho manželka vzala kartu poškozenému z jeho kalhot vždy když spal. Pak provedla výběr z bankomatu a nakonec kartu vrátila zpět. Peníze z bankomatu vždy vybírala manželka, která je v současné době na mateřské dovolené. Manžel jí prý pouze doprovázel.

K činu je dohnala finanční tíseň. Údajně potřebovali penězi uhradit svoje dluhy. Celá věc je mrzí a budou se snažit co nejdříve poškozenému peníze vrátit zpět. Nezaměstnaný manžel na policii tvrdil, že si najde brigádu, aby mohli dluh uhradit.
Neoprávněné výběry z bankovního účtu za období od 12. do 16. března letošního (2012) roku přišel poškozený na policii oznámit 26. března 2012.

Otčím, se kterým žijí manželé ve společné domácnosti, na policii využil svého práva a nedal souhlas k trestnímu stíhání nevlastního syna a jeho manželky (osob blízkých), který je nutný pro přečin krádeže. U přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku tento souhlas policisté již nepotřebují.

Muži a ženě bylo poslední květnový den letošního (2012) roku sděleno podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaného ve spolupachatelství. O den později byl případ předán na hradecké státní zastupitelství. Vzhledem k tomu, že policisté případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení, bude o jejich dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Manželům může před soudem hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 7. června 2012 (14:05)

vytisknout  e-mailem